Foment inaugura part de la variant de la Font de la Figuera entre crítiques pels 10 anys de retard

0
985
Íñigo de la Serna, ministre de Foment, i Vicent Muñoz, alcalde de la Font de la Figuera, han inaugurat les obres

Des de la Generalitat i l’Ajuntament es critica que hui s’ha inaugurat menys de la meitat d’una obra que havia d’haver acabat en 2012

Este dilluns s’ha inaugurat a la Font de la Figuera part del tram de la variant de la N-344 a la Font de la Figuera. A este acte ha assistit el ministre de Foment Íñigo de la Serna, qui ha hagut d’escoltar les crítiques de la Generalitat que ha reclamat la finalització de tot el projecte, que ja porta 10 anys de retard.

Es tracta d’un tram de 5 km d’autovia, menys de la meitat dels 12,5 km en els que consisteix el total de la intervenció i que unirà les autovies A-31 i A-35. Esta actuació permetrà eliminar en la seua major part els més de 14.000 vehicles diaris que fins avui transitaven per la carretera N-344 al costat del nucli urbà de La Font de la Figuera, dels quals es calcula que hi ha 6.200 camions.

Crítiques de la Generalitat

El sotssecretari de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Francesc Signes, ha demanat avui al Ministeri de Foment la “finalització de tot el tram de la variant de la Font de la Figuera per a acabar amb el escanyament que suposa fa anys la carretera N-344”, ja que, segons ha indicat l’execució d’aquesta obra, que es va iniciar en 2008, acumula “molts retards i la seua data de finalització no està definida i té un horitzó temporal molt incert”.

Signes ha assegurat que no pot entendre’s que d’una obra “de tan sol 13 quilòmetres de longitud, únicament la meitat es troba operativa després de quasi 10 anys d’obres”. Per açò, ha sol·licitat que el Ministeri “atenga les inversions necessàries per a finalitzar el tram restant”.

Així s’ha manifestat que la travessia per la població de la Font de la Figuera generava uns “impactes inadmissibles per a la població, amb un traçat amb corbes, totalment inadequat per al tràfic que suporta la via”.

Segons Signes, el ministre està incomplint els seus compromisos perquè “hui ha fet una mitja inauguració d’una obra que havia d’haver acabat en 2012 i, a més, ha destacat que en els pressupostos generals de l’Estat es mostra un futur incert per a la resta de l’obra més enllà de 2020”.

A més, Signes ha recordat la “elevada accidentalitat de la via”, en la qual s’han registrat 165 accidents en els últims cinc anys, amb un balanç de cinc morts. De fet, aquesta elevada sinistralitat de camions en la carretera N-344 fa que aquest tram es trobe entre els de major risc d’accidents de tota Espanya, segons es desprèn de l’últim informe europeu de seguretat vial EuroRAP de 2016. D’acord amb aquest estudi, aquesta carretera N-344 és una de les deu amb major risc de sinistres per a vehicles pesants.

Crítiques de l’ajuntament

Des de l’Ajuntament de la Font de la Figuera també s’han realitzat crítiques a la inauguració. Així l’alcalde Vicent Muñoz ha manifestat que, malgrat que aquesta actuació ha estat reivindicada durant anys per la Font de la Figuera, la finalització d’aquesta fase no arriba a convèncer.

“Queden moltes qüestions per resoldre. Les connexions no estan finalitzades i el greu problema de les canalitzacions d’aigua tampoc estan definides en la seva totalitat. Volem que s’acabe però bé”, ha assenyalat Muñoz.

A més, el primer edil ha sol·licitat ja a Carreteres la integració paisatgística de l’obra en la seua totalitat i dels panells instal·lats, que semblen, en paraules de la població i com a irònic ‘Mur de Trump’. A més, no acaben de solucionar-se els problemes d’inundacions derivats per les diferents obres executades pel Ministeri en aquesta zona, és a dir, tant la variant de la carretera com les obres de l’AVE.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here