Foment de l’Ocupació i Caixaltea col·laboren en els cursos formatius del Pla d’Ocupació de Creu Roja

0
1353
Altea
Un dels moments de la presentació.

L’ONG Creu Roja torna a posar a disposició de la ciutadania cursos de formació, dirigits a aturats, que els faciliten la seua reincorporació al mercat laboral. Una nova oferta pedagògica composta per tres cursos formatius que compta amb el suport de l’ajuntament d’Altea, a través de la regidoria de Foment de l’Ocupació i de l’obra social de Caixaltea.

Així ho han donat a conèixer l’edil d’àrea, Maria Antònia Laviós; Rocío Gómez, membre de Consell Rector de Caixaltea i la responsable tècnica dels cursos, Mònica Salmerón.

En el transcurs de la presentació han estat també presents Inmaculada Martínez i Miguel Orozco, directora tècnica de Creu Roja Altea i President, respectivament.

“El Pla d’Ocupació de Creu Roja sempre ha sigut important, però en estos temps en què patim una pandèmia mundial, és encara més, perquè molta gent s’ha quedat a l’atur i necessita reincorporar-se al mercat laboral i creiem que des d’esta ONG s’està fent un ardu treball perquè les persones que s’han quedat sense feina puguen actualitzar-se i poder reincorporar-se amb un treball”; ha comentat María Antonia Laviós.

“Creiem que esta nova formació és una oportunitat molt bona per a la ciutadania d’Altea i vull agrair a la Creu Roja i a Caixaltea la seua aposta per estos nous cursos, ja que en este cas la suma d’esforços permetrà que alteans i alteanes puguen reincorporar al mercat laboral, augmenten la seua formació i tornen a creure en les oportunitats”; ha afegit la responsable municipal de Foment de l’Ocupació. “Des de la regidoria de Foment de l’Ocupació creiem que és molt important que es realitzen cursos on poder actualitzar-se digitalment, atès que en estos temps és encara més necessari l’alfabetització digital, i així li ho vam fer saber a Creu Roja perquè un dels cursos tracte sobre este tema”.

En nom de Caixaltea, Rocío Gómez explicava els motius que porten a la Fundació Caixaltea a donar suport a estos cursos. “La Fundació Caixaltea té un component social molt destacat i sobretot en l’actual situació de crisi sanitària que ha portat greus conseqüències socials i econòmiques amb l’agreujament de l’atur i és fonamental que des de la Fundació Caixaltea ens centrem en ajudar a les persones també a través d’este Pla d’Ocupació que intenta millorar les possibilitats de la Ciutadania perquè les persones puguen trobar una feina que és la solució als seus problemes”.

Per la seua banda, Mònica Salmerón, ha detallat el contingut dels tres cursos que van a impartir destinats a persones desocupades, els requisits dels mateixos i la manera d’inscriure’s.

Són tres els cursos previstos per al primer semestre de formació; “operacions auxiliars a la venda: caixa i reposició”, “carretó elevador i manipulació d’aliments” i “logística i comandes multicanal”. Es tracta d’una formació en línia en la qual els participants rebran el suport necessari per poder assistir a estos cursos, tant material, amb el préstec de la tablet i dades si l’inscrit no té estos dos recursos; així com un mòdul d’accés a les noves tecnologies per mostrar com seguir la formació, segons indiquen des del consistori.

A més d’estos tres cursos, es van a impartir mòduls complementaris en “prevenció de riscos laborals”; “Competències digitals”; “Competències bàsiques i transversals”, “igualtat d’oportunitats” i “recerca de feina”.

Les inscripcions per participar en qualsevol d’estos tres cursos i la sol·licitud de més informació es pot realitzar a la seu de la Creu Roja d’Altea. Els requisits per poder inscriure’s a estos cursos són tenir entre 18 i 65 anys; estar inscrit en el Labora com a demandant d’ocupació i en el cas de persones estrangeres, comptar amb un permís de treball i tenir un mínim domini de l’idioma.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here