La presentació del Foc i Flama enceta el compte enrere per a les Falles de Gandia 2018

0
1383

La Federació de Falles de Gandia va presentar al Museu Faller del cap de La Safor el seu gran llibre faller, Foc i Flama 2018, donant així pas al compte enrere per a les Falles 2018

Gandia va presentar el seua gran llibre de les Falles, que un any més torna al carrer obrint pas al compte enrere per a les festes josefines. Així, el Foc i Flama 2018 va estar presentat passat dijous a les 20:00 hores al Museu Faller, davant l’atenta mirada dels fallers i falleres de Gandia. Sempre s’origina certa expectació pels continguts del llibre faller, que arreplega tot un any faller en un nombre limitat de pàgines. Que es quede alguna cosa per eixir al llibre és inevitable però la intenció és atrapar tota la Festa i oferir-la per a portar-la a la mà. És llògic, per tant, que més de 250 persones es concentraren al Museu Faller per veure de primera mà aquesta obra cultural i faller.

El Foc i Flama ha estat editat i coordinat per la Secretaria de la Federació de Falles, la direcció de producció ha estat realitzada per Gràfiques Maral SL. El Foc i Flama 2018 ha comptat amb l’estimable ajuda de l’arquitecte i exmembre de la Federació, Fermí Romaguera, el qual ha aportat els seus coneixements de Disseny, Maquetació i Art Final.

Quant a les fotografies institucionals i del monogràfic del llibre de Falles 2018 han estat realitzades per Salva Gregori i Rafa Andrés. Uns grans professionals que cada any aconsegueixen sorprendre i donar més valor si cap al Foc i Flama.

Per altra banda, el Foc i Flama del 2018 compta amb un gran monogràfic que tracta de la plantà, l’inici dels dies grans de la nostra festa. El títol d’aquest any ‘Arquitectura de l’encís’ on podem gaudir de les grans fotografies de Salva Gregori i Rafa Andres i dels textos de Jose Manuel Prieto.

La poeta Adrian Sherlik ha estat l’encarregada d’escriure els poemes de les Falleres Majors de Gandia, el de Núria Llopis s’anomena ‘Sóc una Reina’ i el de Sara Sanvíctor, ‘Somriu’. Uns grans poemes que Adrian Sherlik ha volgut dedicar a les màximes representants de les falles de Gandia.

Al Foc i Flama trobem imatges de Sara Sanvíctor i Núria Llopis, FFMM de Gandia, realitzades per Salva Gregori, on coneixerem millor a les màximes representants i a més, trobarem llocs especials de la nostra ciutat com la platja i el ‘Paseo de la Escollera’.

Les 23 comissions de Gandia tenen un pes molt important al Foc i flama del 2018, on podrem veure les reines, presidents, executiva i monuments del 2018. A més, el llibre oficial del 2018 servirà com una memòria gràfica del que foren les festes josefines del 2017, ja que podem veure en imatges els premis i guardons que s’atorgaren el passat any.

Aga Domínguez ha participat un any més en la realització vídeo del making off, en el que en la gala de presentació van vore els fallers com s’ha editat el llibre oficial de les festes josefines. Aga Domínguez ha mostrat a la perfecció el gran treball realitzat durant mesos pels professionals i fallers.

Versió digital del FOC I FLAMA 2018Per a vore les notícies més destacades del dia, fes clic ací.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here