Fiscalia investigarà la denúncia de la UD Benigànim contra exjugadors per ‘amanyar’ partits

0
532
Una de les converses sota sospita de WhatsApp
Una de les converses sota sospita de WhatsApp

La Fiscalia de València investigarà la denúncia que ha presentat la UD Benigànim per una presumpta trama de ‘amanyo’ de partits i possibles apostes il·legals en el Grup VI de Tercera Divisió. La denúncia que avança el diari El Mundo es dirigeix contra sis jugadors d’aquesta categoria, fonamentalment porters i defenses, que van ser acomiadats del club després de detectar una “aparent falta d’actitud” que van derivar en “gols, faltes o penals inexplicables”. Com a prova els denunciants han aportat a la Fiscalia uns missatges de WhatsApp que va rebre un dels porters de l’equip, qui també ha sigut denunciat, en el qual un exjugador li proposa “guanyar pasta” a canvi que no pare la pilota en una trobada contra el filial de l’Elx.

“Tinc un amic conegut que es dedica a apostar i m’ha dit que et preguntara si vols guanyar pasta jaja Diu que vol ficar-li pasta als dos gols en la primera part perquè jugueu contra l’Elx i ho teniu complicat guanyar. M’ha comentat que si estàs disposat al fet que et donaria 700 euros”. Aquesta entitat esportiva va presentar la denúncia davant la secció d’Anticorrupció però finalment serà derivada a la Fiscalia ordinària.

La denúncia qüestiona almenys vuit partits disputats en aquesta categoria, entre 2015 i 2016, davant les sospites de “comportament il·lícit per part d’alguns jugadors”.

En el missatge, l’ex jugador trasllada que el seu conegut també està contactant amb altres jugadors per a tractar d’influir en el resultat final de la trobada. “Ell ho parlaria amb algú més. I podria donar-vos una part a compte”. El jugador que va rebre els missatges es va negar però també ha sigut denunciat davant les sospites que més tard sí rebera possibles contraprestacions, van explicar els denunciants. No s’ha inclòs en l’escrit presentadt en la Fiscalia el partit contra l’Elx al que fan referència els missatges perquè en eixe moment el jugador que els va rebre es va negar.

L’escrit es va presentar davant la Fiscalia poc després que el mateix periòdic publicara possibles ‘amanyos’ de partits de futbol en Tercera des d’Àsia. Per exemple, el nombre d’apostes en un Paterna-Castelló va ser 2.000 vegades superior a la mitjana en la categoria. La majoria procedia del mercat asiàtic, que mou 80.000 milions de dòlars cada setmana.

Ex jugadors de la UD Benigànim estan assenyalats
Ex jugadors de la UD Benigànim estan assenyalats

Els fets

Els partits que van fer saltar les alarmes els va disputar el Benigànim contra l’Alzira (11/10/2015), Muro d’Alcoi (25/10/2015), Novelda (1/11/2015/), Torrevella (08/11/2015), Oriola (14/11/2015), Castelló (28/11/2015), Paterna (09/01/2016) i Recanvis Colón -creat en 2003 per Recanvis Colón Catarroja, S.A.– (16/01/2016). I els jugadors denunciats són Josep Victoria -defensa-, Francesc Benavent -porter-, Daniel Vaello -porter-, Edgar -defensa-, Thunde Shyllon -defensa-, Juan Antonio Tejera -porter-.

La denúncia adverteix que “a finals de gener, havent acomiadat a aquests i altres jugadors, per un aparent sota rendiment, se’ns fa arribar la conversa de WhatsApp que aportem com a document annexe, i que sembla té lloc el dia 20 de novembre de 2015, entre l’ex jugador Josep Victoria” i un altre jugador que s’acabava d’incorporar en el club. Li informa, segons la denúncia, de les “possibilitats econòmiques del resultat advers contra l’Elx que es jugaria el 22 de novembre, fent referència explícita a presumptes apostes il·legals, i oferint explícitament una quantitat econòmica al jugador pel resultat advers en la primera part, oferta aparentment rebutjada pel porter, i que a més es dóna la circumstància que el dia 22 de novembre no va ser convocat”.

Després de l’anàlisi d’aquesta conversa i l’anàlisi dels vídeos i els fets esdevinguts, subratllen els denunciants, “hem arribat a la conclusió que si l’ex jugador Josep Victoria, va intentar presumptament subornar a un jugador nouvingut al Benigànim, és possible que haja sigut el fil conductor de possibles ‘amanyos’ i presumptes suborns a altres jugadors, tant en els dies en què militava en el nostre club, com posteriorment”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here