Fiscalia denuncia els 9.000 € de despesa en línies eròtiques de regidors del PP de Benigànim

0
1602
Andrés Moscardó, Juan Puchades i Javier Sala
Andrés Moscardó, Juan Puchades i Javier Sala

La Fiscalia d’Alzira ha presentat una denúncia en els jutjats d’Ontinyent per presumpta malversació de cabals públics en el cas de la despesa de fins 9.000 euros de dos regidors del PP de Benigànim quan formaven part del govern, despesa entre les quals hi haurien serveis de línies eròtiques. Així ho publica el diari El Mundo en un cas que va denunciar el PSPV en novembre de 2014 contra els regidors Andrés Moscardó (aleshores regidor de Festes) i Javier Sala (regidor d’Urbanisme i candidat del PP a l’alcaldia en les passades eleccions municipals que va perdre).

Fiscalia, segons el mateix diari, hauria denunciat així el presumpte ús indegut que van fer els dos regidors del govern municipal de Juan Puchades (PP), amb les factures de la companyia Vodafone, amb qui té contractat l’Ajuntament el servei de telefonia, i actes de sessions plenàries on l’oposició va preguntar als denunciats pels fets.

No obstant l’ex alcalde ‘popular’ també estaria afectat per esta polèmica perquè, segons apareix en les factures de març a setembre de 2013, hauria estat subscrit a Movilisto amb un cost de 4,8 euros per connexió. Movilisto és un portal on l’usuari pot descarregar-se videojocs, politons i fons de pantalla. Mentre, l’ex regidor Andrés Moscardó, s’hauria subscrit i connectat regularmen als serveis d’entreteniment Dindo, de descàrregues per a mòbil, i SexyTV, un canal de contingut sexual. Segons aquesta documentació, Moscardó va enviar al març de 2013 més de 350 SMS des del telèfon municipal i 456 al juliol, alguns d’ells als contactes de contingut sexual.

Pel que fa a Javier Sala, es va gastar en només tres mesos -juliol, agost i setembre de 2013- 7.000 euros entre trucades i serveis per a adults que tindria contractats a través del seu telèfon. Des del govern municipal l’alcalde Puchades va defensar als seus regidors culpant a la companyia d’haver comés errors en el tipus de factura contractada.

Després de gairebé 10 mesos de diligències prejudicials, la Fiscalia ha conclòs que els fets pots ser constitutius d’un presumpte delicte de malversació de cabals públics i ha requerit al jutjat que investigue el contracte subscrit entre l’Ajuntament i Vodafone, el llistat de números de telèfon municipals, així com les factures corresponents als anys 2013 i 2014 relatives als serveis presentats, segons les dades als quals ha tingut accés aquesta redacció.

A més, ha demanat al jutjat que remeta un ofici a l’Ajuntament de Benigànim a fi de que informe sobre quins terminals van ser lliurats a cadascun dels regidors i els números de telèfons associats a cadascun d’ells. En cas que, després de la pràctica d’aquestes diligències, resulten indicis de criminalitat contra els tres dirigents sota sospita, la Fiscalia plantejarà el seu interrogatori com imputat doncs la denúncia presentada en els jutjats no va dirigida contra cap dels implicats.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí