Fiscalia demana 8 anys de presó per a l’exalcalde de Gandia Arturo Torró (PP) per malversació i frau en el cas Tele 7

0
293
Arturo Torró, exalcalde de Gandia.

Torró està ausat d’haver adjudicat els serveis de comunicació audiovisuals per set milions d’euros a una televisió suposadament afí

L’exalcalde de Gandia, Arturo Torró (PP) s’enfronta a una petició de la Fiscalía de 8 anys de presó pel cas Tele 7 per presumptes delictes de malversació de cabals públics i frau en la contractació. Serà el pròxim dilluns 12 de desembre quan Torró -qui va ser alcalde de Gandia entre 2011 i 2015- se sentarà en el banc dels acusats davant la secció segona de l’Audiència Provincial de València, juntament amb l’empresari Ricardo Manuel Faura, ex administrador de l’empresa Comarques Centrals Televisió, per les presumptes irregularitats detectades en l’adjudicació dels serveis de comunicació audiovisual durant el seu mandat.

L’exalcalde del PP, a través d’una empresa municipal, va concebre, va promoure i va assumir l’obligació de pagar a la mercantil que gestionava l’altre processament diverses quantitats de diners públics, malgrat que sabia que no hi havia causa que ho justificara i causant un clar perjudici per a les arques públiques, segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic.

El judici, segons ha anunciat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ-CV) es prolongarà al llarg de set jornades. La Fiscalia, a més dels huit anys de presó, també sol·licita la inhabilitació absoluta durant vint anys per a tots dos acusats i que abonen a l’Ajuntament de Gandia 480.000 euros per “el perjudici causat a les arques públiques del consistori”.

Després del tancament de la televisió pública, Torró va adjudicar el servei audiovisual a dues televisions a través d’un procediment d’invitació per set milions d’euros, incloent-hi una pròrroga de tres milions.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí