Fiscalia demana 5 anys de presó per al portaveu del PSPV a l’Ajunament de Sagunt per prevaricació

0
1062
Francisco Crispín

Francisco Crispín, qui també és assessor socialista en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, d’un delicte continuat de prevaricació, falsificació i malversació dins el cas ‘Flotador’

La Fiscalia reclama una pena de cinc anys de presó per al portaveu del PSPV en l’Ajuntament de Sagunt, Francisco Crispín, com a suposat autor d’un delicte continuat de prevaricació, falsificació i malversació.

Segons consta en l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, Crispín i altres quatre tècnics municipals han sigut processats per haver gastat diners públics destinats a la compra d’uniformes per a adquirir peces de vestir d’ús personal.

El Ministeri Públic considera a Crispín responsable els citats tres delictes, motiu pel qual li reclama cinc anys de presó, la privació de la plaça de tècnic municipal i una multa de 12.000 euros; mentre que a la resta de processaments els considera autors d’un delicte continuat de malversació i reclama una multa de 2.400 euros.

En declaracions a EFE, Crispín, qui va ser col·locat pel PSPV com a assessor en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, s’ha mostrat tranquil i convençut de la «absoluta innocència» dels cinc encausats i ha insistit que cada euro gastat va comptar amb diverses signatures que ho autoritzaven.

«Eren 150 euros a l’any, no entenc que es demanen penes com per delictes de robatori o terrorisme. Tinc clar que anem a eixir absolts perquè ningú ha fet gens. No sé si tot açò és una concatenació d’errors o per descomptat hi ha una intencionalitat política clara, no és una casualitat que açò haja eixit ara, que estem en ple procés de preprimarias en el PSPV», ha agregat Crispín.

Operació Flotador

Els ara processats, entre ells el regidor socialista i exjefe del servei de la Inspecció Tècnica d’Activitats de l’Ajuntament, Francisco Crispín, van ser detinguts en el context de la ‘operació Flotador’ pel suposat ús irregular d’una partida de 300 euros que tenien assignada cada dos anys, des de 2007, per a renovar el seu vestuari laboral.

No obstant açò, suposadament, aquestes persones van destinar aqueixos diners a compres en tendes de dona, de bebè, establiments esportius i armeries entre els anys 2007 i 2014.

En els rebuts presentats figuren peces de diferents talles, articles de dona i de bebè, articles d’esport, calçat esportiu també de diverses talles, algunes infantils, munició i carabinas.

Segons l’escrit del fiscal, Crispín, en qualitat de cap del servei d’Inspecció, signava aquestes factures donant així conformitat al subministrament, reconeixent l’adquisició d’aqueixos productes i que aquests estaven destinats a l’ús contemplat en el conveni.

Així mateix, el fiscal deixa patent que no existeix constància que els regidors que posteriorment van autoritzar aqueixa despesa ni l’interventor de l’Ajuntament conegueren les irregularitats de les factures.

«D’aquesta manera, els acusats disposaven d’un crèdit en els establiment, on acudien en diferents dates per a adquirir peces de vestir, sabates i altres objectes per a ells o els seus familiars que no es corresponien amb l’inclòs en les factures, i que en molts casos ni tan sols eren peces d’ús diari per a l’acompliment del seu treball», conclou el fiscal.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí