La Fira de Xàtiva comptarà per primera vegada amb una ‘zona gourmet’

0
2354
La Fira de Xàtiva reorganitzarà els seus espais

L’alcalde anuncia canvis en l’organització de la Fira com la sectorització comercial, l’ampliació a altres carrers i la creació d’una zona gourmet

La zona gourmet pot ser una de les novetats per a la Fira de Xàtiva 2017 de la qual este dissabte es va aprovar provisonalment l’ordenança. Dins dels canvis l’alcalde Roger Cerdà ha exposat que “hem dut a terme millores en la Fira i hem consolidat nous espais. Ara és el moment d’abordar la seua vessant comercial per modernitzar-la i fer-la més atractiva i còmoda per a firers i veïns. L’ampliació i zonificació millorarà l’accessibilitat”.

Cerdà ha anunciat que hi haurà participació d’empreses en una fira de mostres comercial, així com espai per a una fira de turisme i una mostra de tecnologia en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València. Una altra de les novetats serà la creació d’una zona gourmet que “esperem que faça que el visitants passen més temps a la Fira”, segons l’alcalde.

Més seguretat jurídica de la Fira

La primera ordenança de la Fira de Xàtiva va ser aprovadaamb 16 vots a favor i l’únic abstenció del PP. Es tracta de la primera normativa sobre la Fira que es redacta en la seua centenària història, segons recorda l’alcalde Roger Cerdà. A més Cerdà ha tingut paraules de record per a Ramiro Pla, destacant les seues paraules “la Fira és l’anarquia organitzada” i que “ara tractem de que la Fira siga cada vegada menys anàrquica i més organitzada”.

Segons ha explicat el primer edil, la nova ordenança “tracta d’evitar processos poc transparents, en especial a allò que es refereix a l’adjudicació de llocs, les transmissions de llocs entre particulars o els cobraments en mà de la taxa”. Amb aquesta regulació s’espera que milloren aspectes com la seguretat en casos d’emergència o l’organització d’espais comercials. De fet, al plenari s’han desvetllat qüestions com que hi haurà una sectorització dels espais comercials, l’ampliació del recinte firal en altres carrers i la millora d’aspectes relatius a neteja i altres serveis.

Per a Miquel Lorente, portaveu d’Esquerra Unida (EU), la nova ordenança “és una bona notícia perquè incrementa la seguretat jurídica i sobretot la transparència. La concreció d’horaris i la sectorització del recinte firal són una bona notícia”. Lorente, en resposta a la intervenció del portaveu de Ciudadanos, Juan Giner, ha demanat que “no criminalitzem a persones que estan patint una situació difícil”, tot referint-se als venedors ambulants anomenats “manteros”.

Cristina Suñer, portaveu de Compromís ha indicat que “estem satisfets perquè aquest equip de govern ha fet una Fira més popular i oberta, ha impulsat nous espais i aborda l’assignatura pendent de millorar la seguretat i la regulació de la Fira. Són canvis que beneficien al futur de la Fira perquè recuperarà qualitat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here