Fins un 30% dels desallotjats a Ontinyent pel temporal podrien no tornrar a les cases per no ser habitables

0
1253
Jorge Rodríguez i Rubén Martínez Dalmau han visitat la zona de Cantereria

El vicepresident segon del Consell es reuneix amb Jorge Rodríguez per estudiar solucions a la situació de les famílies que no puguen tornar a les seues vivendes en la Cantereria

Entre el 20 i el 30% de les cases que van haver de ser desallotjades a Cantereria, pel desbordament durant el temporal del Clariano a Ontinyent, podrien no ser habitables. Així es va informar durant la reunió que van mantindre este dilluns l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, amb el Vicepresident Segon del Consell Valencià i Conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau.

El representant de la Generalitat en habitatge ha afirmat que “Ontinyent ha de ser una prioritat per a les administracions publiques” per tal de resoldre les situacions creades per l’històric episodi de pluja registrat a la ciutat. En l’encontre, al qual també acudien diversos regidors i regidores d’Ontinyent i tècnics de la Conselleria, s’estudiaven solucions per a la situació de les famílies que no puguen tornar a les seues vivendes al carrer de la Cantereria una volta finalitzen els treballs de neteja i valoracions tècniques. Jorge Rodríguez agraïa al Conseller la predisposició mostrada “per atendre al problema que suposarà reubicar a estes famílies i també per ajudar-nos en l’esforç que suposa fer una valoració exhaustiva de l’estat de les cases”.

Rubén Martínez Dalmau recordava que el proper divendres el Consell aprovarà les ajudes de post emergència “i a partir d’ahí treballarem perquè estes persones puguen tornar a les seues cases en les condicions de vida digna que mereixen tots els espanyols i espanyoles”, manifestava. El Conseller també incidia en què en moments com estos “cal fer èmfasi en les preguntes que s’hem de fer sobre el canvi climàtic, perquè podrem evitar estos desastres només si canviem cap a una societat més verda i sostenible”, assenyalava.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent presenta un pioner Pla d’Actuació Municipal de prevenció dels suïcidis

Tant l’alcalde com el Conseller d’Habitatge coincidien en la necessitat de donar una solució integral als problemes que presenta la zona en episodis de fortes pluges, apuntant-se per part de Martínez Dalmau que, una volta es resolga la situació d’emergència que encara es manté, la ciutat “ha de ser objecte d’un estudi seriós per fer una reorganització de zones vulnerables, com la que s’ha vist afectada, i de quines son les alternatives que tenim”, concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here