Finalitzen a Sagunt les obres de millora i modernització del polígon SEPES i del pont del polígon químic

0
5503
Polígon SEPES de Sagunt.

Esta setmana s’ha produït la recepció de les obres per part de l’Ajuntament de Sagunt, una vegada concloses

Durant esta setmana han tingut lloc els actes de recepció oficial de les obres que l’Ajuntament de Sagunt ha dut a terme en el pont d’accés al polígon químic i en el polígon SEPES. Estes obres s’han desenvolupat durant els últims mesos i han permés la millora de dos punts de la ciutat que requerien actuacions.

Pel que respecta al pont d’accés al polígon químic, la inversió, gestionada pel Departament de Manteniment, ha sigut duta a terme per l’empresa Azul Construcción Repair SA, amb un cost total de 398.908 euros. En este cas, la necessitat d’intervenció es va detectar durant l’estiu de 2019 en tindre desplaçaments alguns dels punts del tauler del pont. L’actuació ha consistit en el recanvi de tots els suports del tauler i la millora de la infraestructura superior, perquè s’ha reparat i repintat la barana, s’ha actuat sobre el mur de separació i s’ha dut a terme la repavimentació completa del pont.

El regidor de Contractació i de Mobilitat, Javier Raro, considera està obra de màxima importància, “perquè permet recuperar l’ús al 100% d’un pont vital per a la mobilitat industrial de la nostra ciutat. A més, amb la pròxima implantació d’empreses a Parc Sagunt era necessari tindre totalment operatiu este punt que permet una connexió alternativa de Parc Sagunt amb Port Sagunt i també la V-23”.

Per la seua banda, el regidor de Manteniment, Pepe Gil, també ha destacat la importància d’esta obra: “Hem signat l’acta de recepció de les obres que queden acabades finalment, encara que ja obrirem al trànsit el pont del polígon químic el passat 26 de març. Era una obra molt important ja que a través d’esta infraestructura s’accedix a empreses molt grans que tenen gran quantitat de treballadors. Les obres s’han fet com estaven previstes i estem molt satisfets dels treballs fets per l’empresa que, fins i tot, va contractar dos persones en risc d’exclusió social”.

Les obres de millora, modernització i dotació d’infraestructures i servicis del polígon SEPES, gestionades directament des del Departament de Contractació, amb una inversión total de 538.244 euros, i les ha dutes a terme l’empresa PAVASAL SA. Esta intervenció ha constat de la modernització d’una part del polígon, en concret la totalitat del carrer Galileu Galilei i parts dels carrers Marie Curie, Pitàgores, Isaac Newton i de la plaça Torres Quevedo. S’ha actuat adequant les voreres, implantant carrils biosaludables interconnectats entre sí, amb la pavimentació parcial de les calçades, la implantació de jardineria i arbratge i la instal·lació de senyalística.

Javier Raro apunta que amb esta inversió “som conscients que només cobrix una xicoteta part de les necessitats que té el polígon SEPES i la resta dels polígons industrials de la localitat, però hem intentat emprar tot el pressupost disponible per a millorar tot el possible este polígon”.

Amb la recepció d’estes dos obres, que ja es trobaven provisionalment obertes al trànsit i a l’ús general, el Departament de Contractació continua augmentant el ritme d’execució d’inversions que ha portat a finalitzar en el que portem d’any un total d’11 inversions, estant previst la setmana vinent dos més: el condicionament de les construccions iberorromanas exteriors al fòrum i la reparació de la passarel·la sobre les vies de ferrocarril a l’altura del carrer Canet d’en Berenguer.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here