Finalitza la huitena edició de la Mostra Novembre Negre de Sagunt amb més de 2.000 assistents

0
180
Imatge de la cloenda de Novembre Negre de Sagunt 2017

La gran varietat de propostes i la presència d’actors i escriptors consoliden el festival un any més

Finalitza la huitena edició de la Mostra Novembre Negre consolidant-se gràcies a la varietat de les propostes i la constància del seu públic que en esta ocasió ha superat els 2.000 assistents repartits entre concerts, projeccions cinematogràfiques, xarrades, teatre i gastronomia. La regidoria de Joventut i l’associació Philip & Sam agraixen el suport a tots els assistents i especialment a Carlos Santos, Juan Madrid i Bartolomé Seguí que amb la seua presència i generositat han recolzat al festival.

El regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, assegura que el festival “està més que consolidat i enguany la gent ha tornat a respondre acudint als actes i a les pel·lícules, en una edició en la qual hem preferit centrar-nos en el cinema, encara que sense oblidar la resta d’aspectes del festival, com la literatura, gastronomia, teatre o música. Ara ja ens posem a la feina per a la pròxima edició”.

Este passat diumenge a la vesprada es va celebrar en el Casal Jove del Port de Sagunt la gala de clausura amb el lliurament de premis de tots els apartats. El premi del jurat del V Festival de Curtmetratges va ser per a Ball de Màscares, de Javier Oliver, i el públic va triar amb els seus vots La lección d’Hugo Gómez, com a millor curt entre els altres finalistes. Tots dos directors van viatjar fins a Sagunt des de Sevilla i Madrid respectivament per a arreplegar els premis i van reconéixer l’alt nivell dels participants, “que li dóna més valor a este premi”. Les dos obres guanyadores coincidixen a tractar temes d’eterna actualitat com és el maltractament a la dona i l’explotació infantil de les multinacionals, fent-li un volt amb sutilitat i imaginació en la seua denúncia i alhora amb un llenguatge de gènere. Javier Oliver, a més, va acudir a la gala amb l’actor i dramaturg Jaime Pujol, que va destacar l’alt nivell del Festival de Curts.

En l’apartat ‘Corto local’ el vencedor va ser Semillas, de Javier Mondragón i en el concurs de curts ’24 Hores Negres’ les guanyadores van ser Sara Melchor, Paula Pozuelo i Cristina Pozuelo amb Weak. Pel que fa al concurs de micro-relats dels IES de Sagunt en el qual han participat més de 70 estudiants, la guanyadora va ser Yael Fraj Roda amb el seu relat El espejo.

Amb una assistència destacada als dos concerts de Maronda i Soledad Vélez i a les projeccions de cinema per a xicotets i adults, l’organització ja pensa en l’any que ve. Totes les actualitzacions es podran consultar en la web del festival: www.novembrenegre.es

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here