Finalitza a Alzira la instal·lació de comportes automàtiques per regular les crescudes del riu Xúquer

0
1809
Comporta d'Alzira.

Les obres han afectat la instal·lació de la vàlvula antiretorn i les comportes al sobreeixidor del Pont de Ferro

A Alzira ja s’ha finalitzat la intervenció per evitar que l’aigua de les crescudes del riu Xúquer entren a la zona de la Vila a Alzira. Les obres s’han realitzat al punt de vessament del sistema unitari del clavegueram municipal localitzat al Pont de Ferro, on s’ha instal·lat una comporta d’acer.

La comporta amb unes dimensions de 2,8 x 1,7 ml i un pes de vora una tona, garanteixen que l’aigua del riu Xúquer no entre al sistema de clavegueram, ja que el sistema de comporta instal·lat permet el tancament automàtic en el moment en què es detecta la impossibilitat de continuar vessant les aigües pluvials arreplegades al riu.

Als darrers cinc anys, aquesta problemàtica s’ha presentat en dues ocasions, el 2016 i 2020, coincidint en fortes precipitacions a la part sud de la província que impliquen un considerable augment del cabal del Xúquer.

L’actuació acomplida ha implicat la sol·licitud a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a la realització de les obres i la millora de la zona d’alleujament amb una estructura de formigó armat. També s’ha instal·lat un sensor que permetrà conéixer el nivell de l’aigua al punt de vessament i comunicar el moment en què la comporta actua.

El regidor d’Obres Públiques, Fernando Pascual, ha manifestat que “amb esta actuació, els majors beneficiats seran tots els veïns de la Vila i de les avingudes Lluís Suñer, Sants Patrons i Hispanitat, que veuran reduïda la probabilitat d’inundació als seus habitatges, garatges i soterranis. Una obra necessària per al poble d’Alzira. Este govern seguirà treballant per pal·liar els problemes d’inundabilitat que pateix la nostra ciutat, derivats de les fortes pluges”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí