FGV construirà un nou pas subterrani per a vianants entre les estacions de metro d’Alacant i Xàtiva


0
9255
Metro

Els treballs inclosos en aquest contracte, amb un pressupost inicial de 22.126.283,91 euros i un termini d’execució de 20 mesos.

El Ple del Consell ha autoritzat a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a iniciar el procés de licitació de les obres de construcció de la connexió per als vianants subterrània entre les estacions Alacant i Xàtiva, de la Línia 10 (Alacant- Natzaret) de Metrovalencia.

Els treballs inclosos en aquest contracte, amb un pressupost inicial de 22.126.283,91 euros i un termini d’execució de 20 mesos, afecten les obres de construcció del canó per als vianants subterrani que connectarà les estacions d’Alacant i Xàtiva, aconseguint la connexió ràpida i fluida de les persones usuàries per a realitzar el transbord entre la Línia 10 i les Línies 3,5 i 9 de Metrovalencia.

La longitud de la infraestructura projectada és superior a 250 metres i unirà a través del subsol totes dues estacions des dels vestíbuls, arrancant a cota de vestíbul en el costat Alacant i arribant a uns tres metres per davall del nivell de vestíbul de l’estació de Xàtiva, la qual cosa obliga a disposar un nucli de comunicació vertical compost per una escala fixa i una altra mecànica i un ascensor accessible per a PMR (persones de mobilitat reduïda).

El projecte inclou el disseny de totes les instal·lacions elèctriques i d’enllumenat; ventilació; protecció contra incendis i comunicacions necessàries per a la posada en servei de la connexió per als vianants, així com equips de transport assistit per als viatgers.

Aquesta actuació se suma a la connexió per als vianants que ja es troba en execució entre la mateixa estació d’Alacant i la de Bailèn i que permetrà enllaçar totes dues instal·lacions. La prolongació fins a Bailèn per a enllaçar amb la Línia 7 de Metrovalencia s’està realitzant en l’actual pas per als vianants en desús i situat en el túnel de la Gran Via de les Germanies, incorporant un punt d’enllaç d’uns 25 metres.

Aquest accés estarà obert tant per a persones usuàries com per a vianants, des del moment en el qual la Línia 10 entre en servei en 2022.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here