Conclouen les Festes Populars de Paiporta amb més participació que mai

0
962

Paiporta ha tancat aquest dimecres les Festes Populars 2017 amb un balanç positiu en participació ciutadana i repercussió de les 57 activitats programades

Les Festes Populars de Paiporta han arribat a tots els públics, però especialment exitoses han sigut les activitats dedicades als xiquets i xiquetes que, a més, han implicat a un bon nombre d’associacions i col·lectius del poble, que són qui les han desenvolupat amb la col·laboració de la regidoria de Cultura. Així, pràcticament a diari des del passat 10 d’agost, quan començaren les festes, s’han portat a terme tallers i espectacles en què s’han vist implicat el CSA Al Vent, Burumballa Teatre, la Junta Coordinadora de Comparses Mores i Cristianes, o clubs, com el d’Espeleologia l’Horta.

Festes Populars de PaiportaTambé la música ha tingut un paper destacat en les Festes Populars. Tot un seguit de concerts i actuacions, d’escenari i de carrer, han omplit els carrers de Paiporta els últims dies. L’acte culminant fou el magnífic i multitudinari Concert de Sant Roc de la nit del passat dimarts, en el qual la Unió Musical de Paiporta va oferir el recital ‘B&B, Broadway i Bernstein, els musicals’, on va fer un repàs a les peces més destacades en les últimes dècades d’aquest gènere.

Festes Populars de PaiportaAquest dimecres, en el Dia de Sant Roc, s’han celebrat les activitats tradicionals del dia del patró de Paiporta, amb la missa solemne a l’Església de Sant Jordi, seguida de la benedicció i repartiment de pans, la mascletà i, ja de vesprada i de nit, la cavalcada, la processó i el castell de focs artificials.

Al llarg dels últims set dies, les Festes Populars de Paiporta han oferit 57 activitats diferents escampades per tot el nucli urbà, una via de repartiment de la festa que ja es va iniciar en 2016. D’aquestes, 11 s’han celebrat per primera vegada i a petició de la ciutadania, que es va expressar en els tallers participatius celebrats des del passat mes de maig. En les pròximes setmanes, la regidoria de Cultura portarà a terme diferents avaluacions del desenvolupament de les festes per tal de millorar-les de cara a 2018.

Per a vore les notícies destacades del dia, fes clic ací.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here