Ferraz rectifica i ara ajorna les primàries d’Ontinyent per esperar que s’alce el secret de sumari de Rodríguez

0
1650
Jorge Rodríguez
Jorge Rodríguez

La direcció del PSOE aprovarà una resolució per a donar una data excepcional per a triar candidat en la ciutat, tenint com a límit intervinguts de gener

Jorge Rodríguez encara pot ser el candidat del PSPV a Ontinyent en les pròximes eleccions municipals. Açò podria ser després que la direcció central del PSOE a Ferraz haja decidit ajornar les primàries en la ciutat i així esperar al fet que s’alce el secret de sumari del cas Alqueria en el qual s’investiga a Rodríguez per un presumpte delicte de malversació per a prendre la decisió definitiva.

Aquest ajornament ha sigut una decisió unilateral de Ferraz que en un primer moment havia sigut un oferiment tant a Rodríguez com al PSPV que no havia tingut resposta, segons assegura la secretària provincial de València, Mercedes Caballero. La dirigent afirma que açò ha sigut «fruit de les negociacions per l’interès del partit», i ha explicat que ara la direcció de Madrid aprovarà una resolució per a assenyalar l’excepcionalitat d’Ontinyent dins del calendari de primàries, un calendari que havia sigut aprovat per l’executiva Federal per a tot el territori valencià el passat 18 de setembre, i que ara serà matisat.

Amb el calendari general de les ciutats de més de 20.000 habitants en el qual inicialment confluïa l’elecció de Rodríguez a Ontinyent, aquesta setmana s’havia de conèixer la candidatura que encapçalaria la llista del PSPV en la ciutat. Però davant la no exclusió des de Blanqueries de Rodríguez i que aquest anunciara que sí anava a presentar-se, la direcció central li va comunicar que no podia concórrer per estar suspès de militància.

Les reaccions van ser que Rodríguez amagó amb una llista independent i el líder del PSPV, Ximo Puig, va criticar la decisió. Després d’açò Ferraz va assenyalar que existia l’oferta d’ajornar les primàries, decisió que finalment ha pres ara l’adreça central.

No obstant açò cal assenyalar que l’aixecament del secret de sumari no té encara data, i que el termini màxim per a presentar candidatura a Ontinyent serà la mateixa que per a la resta de localitats menors, mitjans de gener; no es podrà esperar més perquè encara que no hi haja aixecament igualment s’haurà de triar candidat tornant-se així al punt de partida. De produir-se aquest aixecament del secret la direcció del PSPV hauria de valorar el sumari del cas i llavors decidir si li alça la suspensió de militància, requisit que marquen els estatuts per a ser candidat.

Després d’aquesta decisió de Ferraz des de l’entorn de Jorge Rodríguez s’ha manifestat que «s’ha produït una polèmica que s’haguera pogut evitar», perquè ha suposat «fer-se un tret al peu».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí