La Federació Veïnal de València aposta per paralitzar l’ampliació del port i portar-la a Sagunt

0
1932
Port de Sagunt.

L’ampliació del port de Sagunt és un projecte del que es parla des de fa 17 anys, que preveu una tercera dàrsena de 3.290 metres lineals, tindria 700 metres d’amplària i un calat interior de 20 metres

Paralitzar la polèmica ampliació del port de València i que aquesta ampliació es faça al port mes proper de la capital, el de Sagunt. Aquesta és l’aposta de la Federació d’Associacions Veïnals de València que ha exigit aquest dimarts la paralització del procés d’adjudicació de la concessió per a la construcció i gestió de la nova terminal nord del port de València.

“Es tracta d’obrir un debat seriós amb tots els actors polítics i ciutadans en el qual analitzem quin model de port i de ciutat volem i en el qual es posen sobre la taula totes les externalitats i efectes que tindrà l’ampliació per als barris del Marítim i de les pedanies de Pinedo, El Saler i el Perellonet, així com per a les seues platges molt erosionades ja, la qual cosa posa de debò risc el Parc Natural de l’Albufera”, ha explicat la presidenta de l’entitat veïnal, María José Broseta.

Però l’ampliació del port de sagunt amb la coneguda com tercera dàrsena és un projecte del que es parla des de fa 17 anys i de la qual encara no hi ha cap concreció. Aquesta tercera dàrsena s’ha vinculat històricament a un anquilosat durant anys desenvolupament del parc empresarial Parc Sagunt, i ara, una vegada completada la primera fase el port se sent preparat per a fer el salt. L’ampliació del port de Sagunt és un projecte calculat en 600 milions d’euros, suposarà dotar a Sagunt de 197 noves hectàrees de superfície amb tres nous molls amb 3.290 metres lineals. La nova dàrsena tindria així 700 metres d’amplària amb un calat interior de 20 metres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here