Faura aprova un pressupost de 2,5 milions d’euros

0
3609
Ple de Faura

Amb el vot a favor del Grup Municipal Socialista, PP i el vot en contra de Junts per Faura, l’Ajuntament de Faura ha aprovat el pressupost municipal per al 2021, que ascendirà a 2.501.510,47 euros.

Una xifra que suposa un increment respecte a la de l’exercici passat de 343.970,47 euros, donat que l’anterior tenia una previsió de 2.157.540 euros. Aquesta diferència radica en l’augment de la previsió d’ingressos per a l’any que comença.

Per una banda, contribuiran a augmentar eixa partida les transferències de capital de la Diputació de València i, per altra, la taxa d’ocupació de domini públic en aplicació de l’ordenança que aprovà l’Ajuntament durant el passat mes de setembre. Aquesta nou impost permet cobrar a les empreses del sector elèctric per les seues instal•lacions de sòl, subsol o vol que estiga en sòl municipal, el que es concreta en les línies d’alta tensió que travessen el municipi.

Pel que respecta a les despeses, han augmentat les partides de manteniment de la via pública i, sobretot, la del CEIP Sant Vicent Ferrer, ja que, a causa de la pandèmia del coronavirus, cal intensificar la neteja i desinfecció.

El pressupost també reflecteix les inversions que es realitzaran amb el Pla d’Inversions de la Diputació de València que es concretaran en el condicionament estructural de l’edifici del carrer Major 54, més conegut com La Corbella, la renovació de la pavimentació de la pista del pavelló multiusos i la substitució de l’aigua calenta dels vestuaris del poliesportiu.

En l’apartat de despeses es manté la partida destinada al personal laboral temporal de neteja i manteniment de les vies públiques procedent del Pla d’Ocupació de l’any passat. Malgrat l’informe negatiu de secretària intervenció, on es diu que el foment de l’ocupació no és competència municipal, el que sí cap és ampliar amb recursos propis les quantitats subvencionades a través dels diferents programes de Labora, acreditant la necessitat de contractar a més persones de les que l’Ajuntament pot optar amb la subvenció. Amb aquesta inversió en el personal temporal de neteja el Govern busca un doble objectiu: ajudar a persones desocupades i continuar mantenint un bon nivell de neteja de les vies públiques.

Per altra part, ha augmentat la subvenció destinada al Club de Futbol Faura, ja que aquesta temporada, a més de comptar amb un equip de xiquetes, disposa d’un equip amateur femení. Amb aquest increment es pretén potenciar i fomentar el futbol femení i que puga visibilitzar-se.

Com recull la Carta de Participació i tal com es fa des de l’any 2017, s’ha obert un procés de participació perquè la ciutadana presente les seues propostes de cara a la confecció dels pressupostos municipals.

Enguany, el procés va finalitzar el passat 13 de desembre sense que s’haja presentat cap proposta.

No obstant això, totes aquelles propostes presentades des de 2017 que compleixen els requisits que estableix la Carta de Participació, no han caigut en sac trencat. Es continua treballant en algunes d’elles, que requereixen d’un treball previ d’estudi i avaluació, com és el cas d’un parc calistenia. D’altres ja s’han realitzat, com la millora de l’accessibilitat de la Plaça Major.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí