El món faller acomiada Melani i Carla, falleres majors de Dénia 2018

0
1357

El món faller denier es va donar cita aquest diumenge al matí a l’auditori del Centre Social per posar fi a un intens any faller amb el comiat de les falleres majors 2018 i les seues corts d’honor.

L’acte va estar presentat per la vicepresidenta de la Junta Local Fallera, Lorena París, que va donar pas a un vídeo record d’un inoblidable any en les vides de les protagonistes del matí.

El president de la Junta Local, José Vicente Benavente, va realitzar algunes reflexions als assistents, com que la unió entre fallers fa la força. També va recordar que els esforços de la Junta Local es centren en modernitzar les falles de Dénia, sempre amb el consens de la assemblea, i va anunciar que s’està treballant en els actes de celebració del 90 aniversari de la primera comissió fallera de Dénia, la Unió Fallera El Tró, fundada l’any 1929.

Benavente va lloar la tasca de Melani i Carla durant tot l’any com ambaixadores de la festa fallera de Dénia per tota la geografia, i va agrair el suport municipal a la festa, recordant-los, això sí, la necessitat de crear un Museu Faller.

Després de les corts d’honor, Melani i Carla van pujar a l’escenari acompanyades per l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, que va reconèixer la seva excel·lent tasca com a ambaixadores de Dénia i va desitjar el millor en les seves vides.

Els càrrecs 2018 de les falles de Dénia van anar desfilant per l’escenari com a mostra d’afecte cap a les falleres majors de Dénia, i les seves comissions, Campaments (Carla) i Saladar (Melani), els van dedicar unes emotives paraules.

Les sorpreses van continuar sobre l’escenari. Per a Carla la primera, descobrint que seria la xiqueta Teresa Aparicio, fallera major infantil de Xàtiva 2017, qui li dedicaria unes afectuoses paraules recordant la seva amistat nascuda durant aquest any.

Per a Melani les paraules van ser de la seva amiga i companya de falla Patricia Rubio, que es va reconèixer emocionada i orgullosa al veure-desfilar pels carrers de la ciutat ostentant el màxim càrrec a què aspira una fallera.

L’acte va finalitzar amb les paraules conjuntes de Melani i Carla, un moment d’agraïment i record que van compartir amb molta complicitat i mirades plenes d’il·lusió.

Les falleres majors de Dénia tanquen un cicle i per a les falles de la ciutat comença un altre. I és que, divendres que ve, 25 de maig, coneixerem els noms dels seues successores en el càrrec.

Premis i reconeixements

El comiat de les falleres majors de Dénia 2018 va servir també per homenatjar els artistes fallers que s’han alçat, en 2018, amb els primers premis de cada secció.

Així, Carla i Melani van lliurar un detall a Enric Ginestar (1r premi infantil de Secció Primera); José Gallego (1r premi infantil Secció Especial); Rafa Ibáñez (1r Premi Secció Primera) i José Sanchís (1r Premi Secció Especial).A continuació, el secretari de la Junta Local Fallera, Salva Llorens, va llegir l’acta del jurat de la desfilada d’ofrena, que enguany va premiar la falla Baix la Mar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here