Falla municipal 2016 grande. Lema ‘Fallas en el mundo’

0
694

Falla municipal 2016

LEMA: FALLAS EN EL MUNDO

ARTISTA: MANOLO GARCÍA 

El nostre objectiu central és posar en valor i reivindicar el caràcter creatiu i artístic del poble valencià a través de la seua expressió més genuïna i popular: LAS FALLAS.

Aquest caràcter creatiu, artista i imaginatiu en totes les àrees, ens ha fet als valencians, cèlebres en el món sencer. D’ací el nostre lema, “FALLAS EN EL MUNDO” que resumeix la nostra imatge artística més cèlebre a nivell mundial.

Per a açò hem pres com a eix central una figura que representa a un artesà i simbolitza a tots els artistes valencians que destaquen com a artesans en àrees com la ceràmica, la indumentària, el calçat, l’orfebreria, el moble, etc.

Hem interpretat aquesta figura a partir del disseny original realitzat pel prestigiós dissenyador gràfic i reconegut cartellista, Rafael Contreras Juesas.

Entorn d’aquesta figura central es distribueixen cinc peces de grans dimensions que reprodueixen aproximadament les rematades centrals de les falles més recordades de les plantades en la Plaça de l’Ajuntament.

 • LA TORRE EIFFEL – Falla Ajuntament 1966 ( Reproducció a 15 metres d’altura).
 • L’ESTÀTUA DE LA LLIBERTAT – Falla Ajuntament 1973 ( Reproducció 6 metres d’altura).
 • EL DAVID DE MIGUEL ÁNGEL – Falla Ajuntament 1991 (Reproducció a 5,50 metres d’altura).
 • EL MOISÉS -Falla Ajuntament 2014 (Reproducció a 5,50 metres d’altura).
 • EL CONCORDE – Falla Ajuntament 1981 (Reproducció de 7,5 metres de longitud)
 • ESCUT DE VALÈNCIA (3 metres d’altura)

Es tracta de monuments i obres d’art que formen part del patrimoni cultural i artístic del món sumats a la imatge del Concorde, com a nexe d’unió i vincle entre cultures a través dels viatges.

D’altra banda, també són icones que fan referència a diferents països i continents.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  'Descoberta' la portada de El Turista Fallero 2016

Finalment circumdant el conjunt monumental, amb un diàmetre de 15 metres, figuren reproduccions fotogràfiques de les 50 últimes falles que s’han plantat en la Plaça de l’Ajuntament des de l’any 1966.

falla-municipal-2016

MEMÒRIA DE QUALITATS

 • La rematada central està construït 100% de bareta, fusta i contraxapat.
 • La seua dimensió aconseguirà els 23 metres d’altura. Sobre aquesta estructura circular es distribuiran les lletres corpòries de la frase “FALLAS EN EL MUNDO” en cinc idiomes.
 • La rematada es recolza sobre dues peces:
 • Columna construïda en xapa tenyida, de 7,5 metres d’altura x 3 de diàmetre. Consta d’una base construïda en Bareta de 5,5 metres de diàmetre.
 • Hexàgon construït de xapa amb 3 metres d’altura i 1,50 per cada costat. Cadascun dels costats presentarà una fotografia amb possibilitat de retroiluminación representant 6 dels moments essencials de la festa fallera: crida, mascletà, castell, música, ofrena, cremà.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here