Una exposició amb una ruta d’art per dinamitzar el barri del Pou de Cullera

0
1012
Els artistes van donar color i música al barri de Cullera

L’ajuntament de Cullera organitza una trobada de pintors les obres dels quals seran exposades en una ruta artística

El barri del Pou s’ha omplert este cap de setmana d’artistes locals i veïns en una trobada ideada per l’Ajuntament de Cullera per a dinamitzar el seu barri més bohemi.

Aprofitant el bon temps i l’afluència de visitants, els pintors van dedicar el dissabte a crear obres en un entorn immillorable, tot davant l’atenta mirada de turistes i curiosos que es van acostar per a observar el procés creatiu.

La jornada va estar amenitzada per un duo de jazz que va fusionar la seua música amb la pintura creant una atmosfera al més pur estil parisenc de principis del segle XX.

Les obres es podran visitar a partir del 10 d’agost i fins al 2 de setembre en l’exposició pictòrica Pouart, una ruta artística que tindrà lloc per les places i racons més pintorescs del barri.

El regidor de Turisme, Javier Cantos, assegura que gràcies a iniciatives com esta Cullera s’establix com un punt de referència per als pintors de la zona i suma noves activitats que servixen per a oferir un complement al producte de sol i platja. De fet, cada dijous, en el mercat ambulant, alguns d’estos pintors exposen les seues obres en els Jardins del Mercat, afig la regidora de Patrimoni Històric, Amparo Jover.

Paral·lelament, el consistori ha cedit una caseta típica en el barri on es fa un taller de ceràmica, el Racó de fang i foc, els dijous, divendres i dissabtes fins al 2 de setembre.

Altres iniciatives en el barri del Pou

L’antiga jueria de Cullera oferix multitud d’ofertes culturals que desperten l’interés dels turistes, especialment dels estrangers. Les rutes guiades són un clar exemple per a millorar l’experiència de la visita al patrimoni del lloc. Amb elles es pot visitar l’Albacar Musulmà, la jueria i el lloc on es trobava l’antiga Colla-Aèria, l’origen de Cullera.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El Museo González Martí reabre sus puertas con acceso gratuita hasta el 31 de junio

Quant a gastronomia, es poden adquirir productes de KM 0 en el Mercat Municipal, on també s’ha emplaçat el Punt de KM 0, un estand informatiu sobre el turisme local. En els mateixos Jardins del Mercat es troben els únics refugis de la Guerra Civil visitables de la comarca i el flamant edifici de l’Auditori Municipal.

El barri del Pou servix d’accés al Castell de Cullera pel camí del Calvari. En este ascens es pot a més conéixer la Torre de la Reina Mora i la seua llegenda. Este mirador oferix unes vistes privilegiades al barri així com a la desembocadura del Xúquer.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here