L’exposició sobre els ponts de ferro del Xúquer arriba a Alzira

CaixaBank - MyBox

0
2195
El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, va assistir a la inauguració de la mostra

La mostra, organitzada per l’àrea de Carreteres de la Diputació de València, estarà en el Museu Municipal d’Alzira fins al 17 de juny

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, va inaugurar aquest dijous en el Museu Municipal d’Alzira, al costat del seu alcalde, Diego Gómez, i el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, l’exposició itinerant “Ponts de Ferro de la Ribera del Xúquer. 100 anys unint pobles”.

La mostra valora la importància d’unes infraestructures centenàries que, segons va destacar Rodríguez, “simbolitzen no solament la unió dels pobles sinó també la capacitat d’intercanvi i la suma d’esforços col·lectius, que és el que permet impulsar el desenvolupament dels territoris i dels municipis com Alzira”.

Aquests ponts, quatre dels quals estan integrats en la xarxa de Carreteres de la Diputació de València, són un dels béns patrimonials més importants que posseeix la institució, ja que, en paraules de Jorge Rodríguez, “compten amb un valor incalculable que hem de preservar i llegar a les futures generacions”.

Aquest és precisament el cas del pont de ferro d’Alzira, de titularitat municipal, però que ha sigut integrat en una exposició que cerca anar més enllà de la mera promoció del patrimoni provincial i vol donar a conéixer un conjunt patrimonial i històric que, cent anys després de la seua construcció, segueix constituint un emblema de l’enginyeria civil de principis del segle XX.

En opinió de l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, “aquests ponts s’han convertit en una mica més que un signe d’identitat, són un símbol d’unió per als pobles que els alberguen i un referent patrimonial i social”.

En aquest sentit, l’exposició constitueix una aposta per fomentar l’intercanvi i la valoració del patrimoni cultural com a recurs compartit, per sensibilitzar entorn de la història i dels valors comuns que aquesta representa. Elements que, tal com va recordar el diputat de Carreteres i Infraestructures, Pablo Seguí, l’àrea de les quals ha sigut la responsable de dissenyar i impulsar aquesta activitat, l’han fet valedora de l’acreditació com a activitat inclosa l’any Europeu del Patrimoni Cultural, iniciativa impulsada per la Unió Europea.

La d’Alzira és la sisena parada que realitza aquesta exposició que ja s’ha pogut veure a Albalat de la Ribera, Fortaleny, Algemesí, en la Universitat Politècnica de València i en el Centre Cultural La Beneficència, i que a partir del pròxim 18 de juny, fins a finals d’any, continuarà el seu recorregut per la província de València.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here