Exaltació de Luisa Motilla i Andrea Peinado com a Falleres Majors de Bétera 2018

0
2116

Dissabte passat va tindre lloc l’acte d’Exaltació de les Falleres Majors de Bétera 2018, Luisa Motilla i Andrea Peinado, en el primer i més important esdevenidment de l’any de reignat que per a elles ara comença.

Luis Motilla, Fallera Major de Bétera, i Andrea Peinado, Fallera Major Infantil, són les cinquenes falleres majors en la història d’aquesta localitat, en la que es celebren les falles des de fa quasi mig segle.

 

Així, la que va ser sense dubte la vesprada més emocionant de les seues vides va començar amb la tradicional recollida de les dues protagonistes des dels seus respectius domicilis, lluint ambdues vestits del segle XIX en colors pastel. Andrea Peinado va escollir el rosa i Luisa Motilla, un agradable verd clar. Una combinació d’alegria, nervis i emocions concentrades es feren presents a les cares de les dues, acompanyades per amics, familiars i membres de les seues respectives comissions camí del Castell de Bétera, després a Casa Nebot i després a la Casa de la Cultura, on s’hauria de celebrar l’acte.

La primera parada va ser al Castell, on signaren en el llibre d’honor. Després es van dirigir a Casa Nebot on van rebre als representants de les juntes locals convidades. A les 18:30 hores començava a l’escenari de la Casa de la Cultura el solemen acte de l’Exaltació.

Andrea Peinado no va poder reprimir les llàgrimes en ser rebuda entre aplaudiments i ser nomenada Fallera Major Infantil de Bétera. La regidora de Festes, Raquel Puig, li col·locava la banda que lluirà allà on vaja l’any vinent. Minuts després feia entrada Luisa Motilla amb un gran somriure. Era el Tinent d’Alcalde, Enric Álvarez, l’encarregat d’imposar-li la banda.

Pocs minuts després arribava la recentment nomenada Fallera Major de València, Rocío Gil, que va ser rebuda a l’entrada del Palauet pel regidor José Rodado. La màxima representant de les falles va entrar a l’auditori amb el públic en peu, va felicitar Luisa i Andrea i va rebre la insígnia del poble de Bétera.

Enguany el mantenidor de l’acte ha sigut Antonio Goig, Vicepresident de la Junta Local d’Alzira, qui va dirigir unes afectuoses paraules a les protagonistes. Emilio José Estornut, amic de Luisa, també va voler estar present en aquest acte recordant la vida fallera de Luisa.

Per finalitzar van ser elles, Andre primer i Luisa després, les encarregades de dirigir-se al públic sobretot per agrair l’afecte rebut per tots els veïns i veïnes de Bétera, així com per adquirir el compromís amb els fallers i falleres del municipi de representar-los el millor possible durant aquest emocionant exercici que ja ha començat.

Per a vore les notícies destacades del dia, fes clic ací.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here