Europol i Guàrdia Civil desarticulen una xarxa d’explotació laboral a Sagunt i Alfafar

0
1864
En l'operació s'han fet 6 escorcolls a Sagunt i Alfafar

En l’operació s’han detingut 6 persones a Espanya i 6 a Bèlgica que captaven a les víctimes als quals oferien treballs a Alemanya, Bèlgica i Holanda

L’operació ‘Mallemolen’ coordinada per l’Agència Europea Europol i de forma conjunta amb la Policia Federal de Bèlgica i la Guàrdia Civil, ha desarticulat una organització dedicada a la tracta d’éssers humans amb finalitats d’explotació laboral a Alfafar i Sagunt.

En l’operació han sigut detingudes 6 persones d’edats compreses entre els 23 i els 58 anys, i de nacionalitats marroquina, espanyola i xilena, als quals se’ls imputa els suposats delictes de tracta d’éssers humans amb finalitats d’explotació laboral, contra el dret dels treballadors, i pertinença a organització criminal.

En les localitats valencianes s’han realitzat 5 escorcolls, mentre que a Bèlgica s’han realitzat altres 23 amb un total de 6 detencions, en els quals han participat agents de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de València.

Les recerques es van iniciar a l’inici de l’any quan la Guàrdia Civil va rebre informació de la Policia Belga per a comprovar diferents empreses que estaven enviant de forma irregular treballadors a Bèlgica.

Continuant amb les recerques, els agents van poder comprovar que aquestes persones estaven sent traslladades a Alemanya, Bèlgica i Holanda, sent enganyades a Espanya amb falses expectatives de treball.

Posteriorment, una vegada a Bèlgica, realitzaven treballs en la construcció sense percebre sou algun, estant amuntegats en pisos i en condicions insalubres, aprofitant-se de les necessitats personals de les víctimes.

Falses expectatives de treball

L’organització, composta per ciutadans d’origen marroquí, espanyol i xilè, s’encarregaven de captar mitjançant engany a les víctimes, totes residents a Espanya però de diferents nacionalitats, oferint-los falses expectatives de treball en països europeus, ja que els deien que podrien exercir un treball ben remunerat en el sector de la construcció amb la possibilitat de residir en un habitatge digne.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Una estudiant americana és rescatada a la Muntanya Picayo amb ajuda de la policia de Sagunt

L’import que havien de pagar pel trasllat se suposava que li’l retornava l’empresa una vegada portaren temps treballant però mai els l’abonaven. Així mateix, l’organització els obligava a residir en el mateix habitatge de xicotetes dimensions. En alguns casos arribaven a viure més de 8 persones en immobles en els quals no estava autoritzada la residència de persones i en condicions d’insalubritat.

D’igual forma, els treballadors normalment en portar diversos dies de treball a Bèlgica i en reparar en les extremes condicions en les quals vivien reclamaven el salari corresponent a la part dels treballs realitzats però al no percebre diners algun havien de tornar a Espanya moltes vegades amb l’ajuda de familiars i amics.

Als detinguts se’ls atribueix els delictes de Tracta d’Éssers humans amb finalitats d’Explotació Laboral, i pertinença a Grup Criminal.

L’operació, dirigida pel Jutjat d’Instrucció n.3 de Sagunt, ha sigut desenvolupada per la Unitat Orgànica de Policia Judicial de València, a través del seu Equip Territorial de Montcada, en coordinació amb la Policia Judicial Belga i amb el fitxer Phoenix de l’Agència Europea Europol que va desplaçar la seua oficina mòbil fins a la província de València el dia de l’explotació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here