EUPV realitza un relleu en els regidors del govern municipal d’Algemesí

0
1959
Fina Machi serà rellevada per Ximo Rosell.

Després de 5 anys de dedicació a les regidories d’Igualtat, Educació i Salut, Fina Machí deixa els seus càrrecs com a regidora per centrar-se a l’organització del col·lectiu, i entrega el relleu al nou regidor, Ximo Rosell

Fina Machí deixarà les regidories que gestionava a l’Ajuntament d’Algemesí després de cinc anys. El seu substitut serà Ximo Rosell, professor de Formació Professional a l’IES Bernat Guinovart d’Algemesí.

Davant aquest canvi des d’EUPV s’ha fet balanç de l’etapa de gestió de Machí. Així ha explicat que a la Regidoria d’Educació els seus esforços s’han centrat en la millora i adequació dels distints centres públics d’Algemesí mitjançant el programa Edificant. Fina ha fet possible que el CEIP Ribalta fora reformat durant el confinament. Les obres per la construcció del nou centre d’Educació Especial, l’Alberto Tortajada, a l’antic escorxador, ja estan a punt. Aquest projecte de construcció té un pressupost d’al voltant de 4 milions d’euros. L’ampliació de l’IES Bernat Guinovart amb 4 noves aules, la qual s’iniciarà en pocs mesos, permetrà eliminar els barracons d’aquesta ciutat. A més, cal destacar també la posada en marxa del programa Bus a Peu que pretén conscienciar a les families i a l’alumnat dels beneficis d’anar a peu a l’escola.

Respecte a la Regidoria de Salut, s’ha creat un grup motor composat pel Centre de Salut, el Centre de Salut Pública d’Alzira i l’Ajuntament d’Algemesí, al que primerament s’ha acordat fer un Estudi d’Estratègia Local en Prevenció i Promoció de la Salut, del qual s’han extret 20 reptes detectats com a punts d’acció. Entre els punts que s’han implementat està el programa Algemesí Camina i un programa Contra l’Obesitat Infantil que es posarà en marxa en quan la situació epidemiològica millore. A més, gràcies a la insistència i perseverància de Fina Machí, prompte s’iniciaran les obres d’ampliació del Centre de Salut d’Algemesí, que es convertirà en un Centre de Salut Integral (CSI) i estarà dotat de radiodiagnòstic i rehabilitació.

En quant a la Regidoria d’Igualtat, s’ha passat de dependre de Serveis Socials a ser una regidoria plenament consolidada i amb entitat propia. Esta regidoria ha desenvolupat múltiples accions repartides al llarg de l’any entre les que cal destacar les activitats al voltant del 25-N (Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones) i, el 8 de març (Dia Internacional de les Dones), el Dia Contra la Prostitució i la Trata de Dones, així com diferents programes duts a terme conjuntament amb els centres educatius, tant de primària com de secundària.

Fina Machí ha afirmat estar molt satisfeta de la tasca duta a terme. «Ha sigut un orgull molt gran poder treballar per a millorar el meu poble. Me’n vaig molt tranquila perquè sé que deixe les regidories en bones mans».

Pel que fa al seu relleu, Ximo Rosell forma part de la Nova Muixeranga, és col·laborador de l’ONG d’Algemesí AAPSD (Ajuda a Persones Saharauis amb Discapacitat) i membre fundador de l’Associació Cultural Calauela. Ximo Rosell ha declarat: «Considere aquest nomenament com una oportunitat i una responsabilitat molt grans. Treballaré de valent per aprofundir en la qualitat democràtica del nostre poble i que Algemesí continue siguent la ciutat plural i tolerant que és hui en dia».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí