EU expulsa un regidor del grup municipal i membre del govern de Sagunt per no presentar la renúncia


0
2970
Guillermo Sampedro, portaveu d'EU a Sagunt i José Vicente Muñoz, el regidor expulsat

L’Assemblea Local d’EUPV va aprovar quasi per unanimitat demanar la renúncia de Muñoz, fet que no ha realitzat i per la qual cosa ha actuat el grup municipal

Esquerra Unida (EU) ha expulsat del grup municipal de l’Ajuntament de Sagunt a José Vicente Muñoz després que este no lliurara la seua acta de regidor com se li va demanar des de l’organització. L’expulsió de Muñoz, número 3 d’EU en les eleccions municipals, deixarà en tres membres el grup municipal, mentre este passarà al grup de no adscrits.

EUPV va celebrar dissabte la seua Assemblea Local i va aprovar amb 33 vots a favor i una abstenció la proposta per revocar a Muñoz, per «pèrdua de confiança» en la seua gestió, s’afirmava des de la coalició. En esta votació es va donar de temps fins a les 12h d’este dimecres, i una vegada complit el termini i que no s’haja produït la renúncia, Muñoz ha estat expulsat després de la decisió presa per unanimitat per la resta del grup municipal i donar compliment a l’acord de l’Assemblea.

Aquest acord ja ha sigut registrat en l’Ajuntament de Sagunt dirigit a l’Alcaldia i a la Secretaria General per a fer efectiva aquesta expulsió. A més d’açò, s’ha sol·licitat el cessament de totes les competències de Govern de l’ara exregidor d’EUPV (noves tecnologies i platges) la qual cosa serà traslladat aquesta mateixa vesprada a la reunió del Pacte de Govern que hi ha prevista amb els quatre partits (Compromís, ADN Morvedre, PSPV i EUPV) per a informar del succeït.

Des d’Esquerra Unida «esperem que cap grup done cobertura al que a dia d’avui s’ha convertit en trànsfuga al no respectar les decisions democràtiques de la nostra organització i ser expulsat del Grup Municipal d’EUPV. Per tant, exigirem el compliment del Pacte antitransfuguisme perquè el regidor no adscrit, que no puga exercir els drets atribuïts per la regulació aplicable als grups polítics en el desenvolupament de les sessions plenàries, sense perjudici dels drets que constitucionalment li corresponen com a regidor; no puga millorar la seua situació anterior a l’expulsió del grup municipal d’origen quant a la seua participació en les Comissions; no puga participar en la Junta de Portaveus, doncs la referida Junta només pot ser constituïda pels portaveus dels grups polítics municipals».

«Pel que fa a les assignacions, mitjans econòmics i materials que es concedeixen als grups polítics, de cap manera han de ser recognoscibles en favor del regidor no adscrit; tota assignació per concepte de grup polític no és aplicable en cap concepte al regidor trànsfuga no adscrit, ni en el seu import fix, ni en el seu component variable per raó del nombre de regidors. Així mateix, el grup polític perjudicat o disminuït en la seua composició no haurà de patir minvament institucional alguna en els mitjans i assignacions que com a tal grup li correspongueren amb anterioritat. Per tant, no s’assignarà al regidor no adscrit altres avantatges econòmics i materials pel fet de tenir tal condició. La condició de regidor no adscrit no és equiparable en cap cas al grup polític ja que comporta una violació de la Llei reguladora de les bases del règim Local», detallen des d’EU.

A més, «no puga participar del Govern municipal, ostentar nomenament polític que implique atribucions de govern o delegació genèrica o especial de les mateixes, amb els consegüents drets polítics i econòmics, en favor dels trànsfugues».

«Així mateix, anunciem que la direcció local d’EUPV iniciarà els tràmits oportuns davant els òrgans d’EUPV per a l’obertura d’un expedient d’expulsió de l’organització per vulneració molt greu dels Estatuts d’EUPV i del nostre Estatut del càrrec públic», subratllen.

«Esperem que més ràpid que tard, José Vicente Muñoz acate la decisió democràtica de la seua Assemblea Local que va ser l’òrgan que li va atorgar la confiança per a formar part de la llista electoral d’EUPV en les passades Eleccions Municipals de 2015 i seguirem exigint el lliurament de la seua acta», conclouen des d’EU.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here