EU exigeix la destitució d’Emilio Llopis, alcalde del Genovés, per converses que l’acusen de corrupció


0
677
Emilio Llopis i Alfonso Rus en un acte del PP
Emilio Llopis i Alfonso Rus en un acte del PP

La diputada provincial d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha demanat la destitució de l’alcalde del Genovés, candidat a la reelecció i cap de gabinet d’Alfonso Rus a la Diputació, Emilio Llopis, després de la publicació al diari Levante-EMV de converses amb l’exgerent d’Imelsa, Marcos Benavent, , en la que es parlava de cobrar diners d’una comissió de 231 milions per un projecte urbanístic.

Pérez Garijo a més ha recordat que Llopis també és membre de l’executiva d’Alberto Fabra, el sotssecretari general del PP valencià, és a dir, el número tres d’Alberto Fabra.

La diputada provincial d’EU ha qualificat les xifres de la presumpta operació de la qual parlen d’escàndol “majúscul” i ha advertit a Alberto Fabra que si no pren “mesures contundents i ràpides” es pot trobar amb una “bomba de rellotgeria en les seues mans”.

Per la seua banda Emilio Llopis ha anunciat que presenta una querella per injúries greus i amb publicitat contra el seu honor contra els qui estan difonent els enregistraments i transcripcions del cas Imelsa. Llopis ha negat la informació i ha dit que presenta la querella perquè «no pot ser que un isca en els papers sense cap rigor». L’alcalde del Genovés, que ha sigut el primer dels assenyalats per aquest cas a fer el pas judicial, explica que «diuen que parle de persones com Juan Ferri que no sé ni qui és» i lamenta que es publiquen «extractes» de converses enregistrades de manera «fraudulenta» i que no passe res. Les converses transcrites no demostrarien segons el parer de Llopis, res més que Benavent «m’estava explicant alguna cosa en el que jo no tenia res a veure«.

La presentació de la demanda hauria frenat la suspensió de Llopis que havia anunciat la número 2 del PP valencià, Isabel Bonig, com va passar també amb el mateix Alfonso Rus; no obstant el mateix President de la Generalitat i del PPCV, Alberto Fabra, ha anunciat que «estarem pendents» de com evoluciones el cas concret de l’alcalde del Genovés.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here