EU denuncia que la majoria de serveis privatitzats de la residència municipal de Sueca no tenen contracte en vigor


0
1325
Ajuntament de Sueca.

Esquerra Unida alerta que la gestió del govern local «posa en perill l’autonomia i independència financera de l’ajuntament»

Esquerra Unida ha denunciat que la «irregular gestió del govern municipal facilita que l’ajuntament puga ser intervingut per l’Estat». Així senyala que «açò seria conseqüència que el pacte polític local de Compromís amb els conservadors del GISPM es mostra incapaç de corregir errors». A més a més critiquen que «més enllà de rectificar, sembla que han incrementat les irregularitats heretades de dues legislatures».

EUPV de Sueca afirma que ha tingut coneixement de l’existència d’un paquet de factures de la Residència de Gent Gran Sant Josep, centre de gestió municipal, per valor de 151.220 euros sense contracte en vigor adjudicat, segons s’adverteix des del Departament d’Intervenció.

Entre este destaquen dues obligacions contretes de 46.449 i 44.158 euros corresponents al “servei de prestació de recursos humans” dels passats mesos d’octubre i novembre respectivament. Es tracta d’una borsa de treball les funcions de la qual van ser privatitzades en posar-la en mans d’una empresa privada.

I tres més d’agost, octubre i novembre, de 13.900, 15.800 i 15.460 euros, respectivament, pel servei de càtering i l’atenció prestada en el Centre de Dia de Menors dels dos últims mesos citats.

En aquest paquet de factures sense contracte en vigor també figuren uns 10.000 euros per el “manteniment correctiu de la residència” i bugaderia, serveis gestionats per una altra mercantil en els mesos de setembre, octubre i novembre. La resta, fins als 151.220 euros corresponen a serveis d’animació, adquisició de productes de neteja i altres despeses d’escassa consideració.

Un milió sense regular

A la vista del període de temps al que fan referència aquestes factures que no disposaven del corresponent contracte en vigor d’acord amb les exigències del de contractes del sector públic (dos mensualitats per a les de major envergadura i tres per a les de cost mitjà o baix), «a grosso modo podem calcular que la despesa sense contracte en vigor de 2017, segons adverteixen des del Departament d’Intervenció, ha d’ascendir a uns 800.000 euros (uns 133 milions de les antigues pessetes)», afirmen des d’EU.

La formació finalitza manifestat que «des d’EUPV de Sueca ens veiem en l’obligació d’alertar sobre aquesta anòmala situació en la qual es fa cas omís, de manera reiterada, als advertiments de Secretaria o Intervenció municipals».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here