Estirada d’orelles de la Sindicatura de Comptes a Algemesí, Calp, Catarroja, Oliva, Quart de Poblet, Sueca, Xàtiva i Xirivella

0
1362

La Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana ha publicat hui l’Informe global sobre el control intern dels ajuntaments d’entre 25.000 i 30.000 habitants. Els ajuntaments fiscalitzats han sigut: Algemesí, Almassora, Benicarló, Calp, El Campello, Catarroja, Crevillent, Novelda, Oliva, Onda, Quart de Poblet, Sueca, Vinaròs, Xàtiva i Xirivella.

Sindicatura de Comptes
Sindicatura de Comptes

L’informe s’ha fet amb informació de l’exercici 2015, per la qual cosa una part correspon al final de la passada legislatura i una altra al principi d’aquesta.

La Sindicatura posa de manifest que cap dels ajuntaments analitzats estima ni el cost ni el finançament del manteniment de les inversions que planifiquen. Així mateix, tots incompleixen l’obligació de subministrar la informació a la Base Nacional de Subvencions.

La Sindicatura ha trobat que cap dels ajuntaments fiscalitzats té un Pla Estratègic que regule els seus sistemes d’informació. En general, l’àrea millor avaluada ha sigut de forma consistent la de Gestió Administrativa, mentre que la pitjor puntuada ha sigut la de l’Entorn Tecnològic.

El document fiscalitza l’eficiència de quatre aspectes dins del dia a dia dels esmentats ajuntaments: l’àrea de Gestió Administrativa, l’àrea de Gestió Econòmica i Financera, l’Àrea d’Intervenció i l’Àrea de l’Entorn Tecnològic. Segons les troballes de l’informe, els ajuntaments que presenten millor control intern són Catarroja, Almassora i Vinaròs. Els que han presentat pitjor puntuació han sigut Calp, Novelda i El Campello.

L’informe es pot trobar açí (pdf)

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here