Estabilitzat el brot de COVID-19 que ha afectat a vora el 80% dels usuaris de la residència de discapacitats de Carlet

0
2709
Residència la Llum de Carlet.

Des de l’ajuntament s’explica que s’han hospitalitzat 6 persones per prevenció, i 4 membres del personal positius

L’Ajuntament de Carlet ha afirmat que el brot de COVID-19 detectat a la Residència ‘la Llum’ per discapacitats mentals que ha afectat a 25 dels 32 usuaris, a més d’un treballador, ha estat «estabilitzat». Des del govern local s’explica que l’ajuntament «continua treballant junt amb l’empresa responsable del servei», i que el centre «porta a terme un exhaustiu pla de contingència que ha permés detectar ràpidament la presència del virus i controlar la situació».

Així expliquen que l’aplicació de les mesures d’este pla «va permetre establir esta possibilitat a través de la detecció de coronavirus en les proves de monitorització que es fan setmanalment». Es tracta d’un control continu en col·lectius organitzats en grups bambolla. Cada grup bambolla s’agrupa en un mateix tub d’anàlisi i es realitza una PCR al grup. Esta detecció primerenca de la presència del coronavirus ha permés que Salut Pública procedirà de manera immediata a fer PCR individuals als residents i treballadors del centre.

Tot seguit s’aplicaren les mesures previstes en el pla de contingència pel que fa a l’aïllament i la desinfecció. S’aïlla primera planta per a les persones afectades i s’habilita la planta baixa per a les persones no afectades tal com marcava el pla de contingència, mentre s’aplica el confinament al treballador. A més de les mesures preventives i higièniques que s’han dut a terme durant tota la pandèmia, es va procedir a la desinfecció de l’edifici i de tot el material, al mateix temps que l’Ajuntament de Carlet col·laborava en la desinfecció dels accessos. A més a més, Salut Pública va medicalitzar la residència, amb l’assistència diària d’un metge i personal sanitari per a dur el control de la situació de les persones afectades, des del mateix divendres.

A hores d’ara, dels 32 usuaris continuen contagiats 26, dels quals 20 són asimptomàtics, tot i que s’han hospitalitzat 6 persones per prevenció, i 4 membres del personal positius.
Cal recordar que des del passat 23 de juliol i com a mesura de prevenció la Residència La Llum va restringir les eixides dels usuaris als seus domicilis i les entrades de les visites. A més, tot i que l’Ajuntament de Carlet alçà les mesures extraordinàries que s’aplicaren al municipi el passat 8 d’octubre, per part de la Residència La Llum es va decidir mantindre les mateixes mesures de restricció d’entrades i eixides.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí