Esta nit se celebra la gala dels XXIX Premis Literaris Ciutat d’Alzira lliurant guardons en 8 categories

0
1084
Imatge dels guanyadors de la passada edició dels premis literaris

En la present edició, més de 180 originals opten a ser reconeguts en uns premis que enguany reparteixen fins a 72.000 euros en les diferents localitats

Este divendres tindrà lloc la gala dels XXIX Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2017, una cita que, amb el temps, s’ha consolidat com un dels referents culturals més importants dintre dels certàmens literaris en llengua pròpia i que servirà per procedir al lliurament dels guardons a tots els autors premiats, junt a l’acreditativa escultura dissenyada per Manuel Boix.

En la present edició, més de 180 originals opten a ser reconeguts en uns premis que enguany reparteixen fins a 72.000 euros en un total de huit modalitats: Premi Novel·la Ciutat d’Alzira (16.000 euros), Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General (12.000 euros), Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil (16.000 euros), Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre (3.000 euros), Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta (8.000 euros), Premi de Poesia Ibn Jafadja (5.000 euros), Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca (5.000 euros) i Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna (6.000 euros).

El veredicte dels premis es farà públic la nit de divendres, durant el transcurs del tradicional sopar literari, a excepció d’algunes modalitats, on ja es coneixen els guanyadors. Pepa Juan, dramaturga i actriu, ha obtingut el XII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca amb Acompanya’m en la nit, mentre que Leandro Sagristà és el guanyador del XXII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil amb la novel·la El misteri de la casa Folch. Així mateix, l’obra de Ximo Cerdà, Un mocador de pirata, ha estat l’escollida entre els originals presentats al XXII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre. Per la seua banda, el II Premi Internacional Enric Solbes d´Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna ha estat declarat desert.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Més de 30.000 persones participen a Rafelguaraf en la primera Trobada de Centres en Valencià de 2018

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here