Especialistes analitzaran dissabte a la Font de la Figuera com gestionar les emocions vitals

0
785
Ajuntament de la Font de la Figuera
Ajuntament de la Font de la Figuera

El Centre Social Polivalent de la Font de la Figuera acollirà aquest dissabte un simposi organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i l’ajuntament de la localitat, on especialistes de la Facultat de Psicologia analitzaran com gestionar les emocions vitals.

A més aquesta jornada tractarà el desenvolupament de les competències emocionals en la infància i la gestió emocional en les aules, ha informat la Universitat en un comunicat. Es tracta de la quarta jornada que organitza la Universitat de València i l‘Ajuntament de la Font de la Figuera. Al maig de 2013, ambdues institucions van unir esforços per a celebrar les ‘Jornades d’Història i Arqueologia’ així com les de ‘Desenvolupament Rural i Paisatge Cultural’, amb una alta participació.

Posteriorment, a l’abril de 2014, es va celebrar un simposi sobre ‘Psicologia emocional’ de gran interès. Dissabte que ve la jornada ‘L’Univers de les emocions’ servirà per a aprofundir en aquesta matèria.

Inauguraran, a les 9,30h, l’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz; el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla; i la regidora d’Educació, Cultura, Joventut i Promoció del Valencià de l’Ajuntament de la Font de la Figuera, Irene Vila. La catedràtica del Departament de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics de la Universitat de València, Remedios González, oferirà la primera de les conferències sobre ‘La competència emocional i la infància’. La professora Carmen Mateu, del Departament de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics. centrarà la seua intervenció en ‘Les emocions en les relacions familiars’. Per la seua banda, Elisabeth Malonda i Anna Llorca, del Departament de Psicologia Bàsica, tractaran sobre ‘L’empatia i les emocions’.

A les 13h se celebrarà un debat en el qual el públic assistent podrà dialogar juntament amb els docents sobre la ‘Gestió de les emocions com a via per a prosperar en la vida’. Finalment, la psicòloga Montserrat Vila impartirà un Taller Pràctic sobre la ‘Gestió emocional en les aules i en les famílies’. El coordinador d’aquesta jornada ha sigut el catedràtic Ángel Latorre, del Departament de Psicologia Evolutiva i de l’Educació). Amb aquesta iniciativa, la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, persegueix fomentar la presència de la Universitat en les entitats valencianes -mancomunitats, ajuntaments i associacions-, projectar el potencial de la comunitat investigadora en la societat local i oferir a la ciutadania, en general, formació i transferència de coneixements en temes del seu interès.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí