L’Espai Joan Fuster es converteix en el principal referent de visitants de Sueca en 2017

0
2002
Imatge de l'Espai Fuster de Sueca.

L’Espai Joan Fuster i la Muntanyeta dels Sants es consoliden com els principals reclams turístics de la localitat

L’Ajuntament de Sueca ha fet balanç de les visites turítiques a la localitat al llarg de l’any 2017. Des del consistori es destaquen les visites guiades al propi edifici de l’ajuntament, la Muntanyeta dels Sants i la Ruta del Modernisme, a les quals s’ha sumat enguany el servei de préstec de bicicletes i l’Espai Joan Fuster.

El Museu Joan Fuster és l’espai que més visites ha rebut, des de que va ser inaugurat a finals de gener. Un total de 2.567 persones han passat per la instal·lació cultural, malgrat que va romandre tancat durant els mesos de juliol, agost i setembre, coincidint amb el període estival, amb motiu d’unes obres de millora de l’accessibilitat. L’espai ha despertat l’interés de nombrosos visitants locals i d’arreu del territori valencià, però també de Catalunya, Illes Balears, i fins i tot de Madrid, País Basc, Andalusia i Aragó.

L’Aula Didàctica de Cultura Contemporània, també integrada en l’Espai Joan Fuster, ha tingut èxit especialment entre els escolars d’arreu del territori valencià. Fins el moment, 953 alumnes han gaudit dels tallers que es realitzen en la casa de l’escriptor, i al mateix temps, han visitat el museu.

D’altra banda, l’emblemàtic paratge de la Muntanyeta dels Sants i el seu entorn també s’ha constituït com un reclam important del nostre poble. En total s’han realitzat 1.528 visites al llarg d’este 2017. Durant tot l’any s’han realitzat nombroses actuacions de neteja i manteniment d’este singular entorn natural, així com de l’ermita que custodien els Benissants de la Pedra, una de les joies arquitectòniques i paisatgístiques de la localitat.

L’edifici consistorial també ha rebut enguany 842 visites. Són molts els grups d’estudiants i altres col·lectius, els qui no han deixat passar l’estància a Sueca per conèixer de primera mà les dependències municipals i les obres artístiques que es guarden a l’Ajuntament. A banda d’algunes persones que han acudit al consistori de manera individual o en parella, el gros de les visites són grupals, tant del mateix poble com d’arreu del territori valencià.

Una de les rutes culturals més consolidada a Sueca és la Ruta del Modernisme. 755 persones s’han interessat en recórrer tots els monuments i edificacions del poble que s’inscriuen en este estil arquitectònic. Alguns dels edificis que inclou la visita guiada són el casino de l’Ateneu i l’asil d’ancians, a més del propi Ajuntament i les façanes de la casa de Joan Fuster i la contigua, de Pascual Fos.

El nou servei de préstec de bicicletes, també ha tingut una bona acollida. Es va estrenar este estiu i ja s’han comptabilitzat 219 usuaris que han fet ús d’ell.

En general les visites s’han distribuït al llarg de tot l’any, concentrant-se el major número durant els mesos d’estiu. Agost és, sens dubte, el primer amb diferència. D’un total de 8.020 visitants, 2.668 persones han triat eixe mes per realitzar alguna d’estes rutes o llogar bicicletes. D’elles, 1.509 han estat ateses al punt de la platja de Les Palmeres.

El mateix patró es repeteix durant juliol. De les 850 persones interessades en alguna d’estes activitats, 604 s’han acostat al punt de la platja de Les Palmeres. Altre mes en el que més activitat es va registrar fou en març, coincidint amb les festes falleres. En eixe període, les iniciatives turístiques de Sueca reberen 858 visites. I un mes on també es registra una gran afluència turística és setembre amb motiu de la Fira i Festes, on s’emmarca el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca i també la Mostra Internacional de Mim.

El perfil del visitant és majoritàriament nacional, però la localitat també ha rebut la visita de turistes estrangers, principalment francesos, i també vinguts des d’altres indrets com ara el Regne Unit i Alemanya. Pel que fa als nacionals, són fonamentalment locals i d’arreu de la geografia valenciana. No obstant, també s’han registrat visites procedents de les comunitats autònomes de Catalunya i Madrid, i d’altres punts de l’estat espanyol.

El regidor de Turisme, Xavier Masó, afirma que des de l’Ajuntament de Sueca continuen apostant pel turisme de proximitat. En este sentit, Masó recorda que enguany s’ha incrementat i diversificat l’oferta amb noves iniciatives, com ara el servei de lloguer de bicicletes i ha destacat el bon funcionament del punt d’informació que s’ha obert a la platja de Les Palmeres. “En els últims anys hem incrementat notablement la nostra presència en fires, en 2017 hem canviat la imatge de la marca turística de Sueca, i este treball està començant a donar els seus fruits. És un treball transversal, però, que cal reconéixer a totes les àrees municipals que participen en el manteniment i la promoció dels nostres principals atractius turístics”, conclou el titular de Turisme.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here