El nou Espai Borja i el cartell de les Nits al Castell, atractius de Xàtiva per a FITUR

0
1137
Imatge d'una de les actuacions de les Nits al Castell

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i Boluda i la regidora de Turisme, Mariola Sanchis, estaran presents en la fira des del dimecres 23 al divendres 25 de gener

L’Ajuntament de Xàtiva estarà present un any més en la Fira Internacional del Turisme (FITUR) per a donar a conèixer el seu ampli patrimoni turístic que converteix a la ciutat en una de les més visitades de la Comunitat Valenciana. Des de la regidoria de Turisme del Ajuntament de Xàtiva s’ha treballat molt intensament els últims mesos per a preparar la presència de la localitat en el certamen de 2019, en el qual tindran lloc importants presentacions com el cartell del festival Nits al Castell 2019, o el nou Espai Borja. L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i Boluda i la regidora de Turisme, Mariola Sanchis, estaran presents en la fira des del dimecres 23 al divendres 25 de gener.

Nits al Castell 2019

FITUR serà l’escenari de la presentació, dimecres que ve, del cartell del festival Nits al Castell 2019, que enguany comptarà amb flamenc, música en català o artistes emergents d’altíssima qualitat, entre altres novetats. El festival és sens dubte un dels reclams turístics més importants de la ciutat, que atrau cada any a milers de visitants el mes d’agost.

Nou Espai Borja

El dijous 24 de gener es presentarà també el nou Espai Borja, una de les accions que s’han desenvolupat en el marc del conveni signat amb Turisme Comunitat Valenciana, que pretén posar en valor el llegat de la família Borja (Borgia, en italià) i atraure visitants interessats aquest argument històric, que podran recórrer el monumental centre de la ciutat seguint la “Ruta dels Borja”. Per a completar la jornada del dijous, el Ajuntament de Xàtiva celebrarà al migdia un showcooking amb un producte autòcton que s’utilitza moltíssim en les cuines de la localitat.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Detingut un home per atracar un estanc a Xàtiva amb una pistola de boles de plàstic

Ruta dels Borja

La Ruta dels Borja consta d’un recorregut per onze punts singulars de la ciutat, que permetran al visitant introduir-se en l’ambient urbà i conèixer els edificis relacionats amb la insigne família que va donar al món a dos Papes valencians, Calixt III i Alexandre VI i a un sant, San Francesc de Borja, a més d’innombrables personatges il·lustres.

Aquesta ruta forma part de la marca turística “Territori Borja”, en la qual participen diversos municipis vinculats a la família, com Xàtiva, Gandia o Castellnovo, entre altres. La marca “Territori Borja” forma part de l’estratègia CreaTurisme de Turisme Comunitat Valenciana, un projecte que aposta per incentivar el desenvolupament de nous productes turístics comptant amb empresaris i agents vinculats en la presa de decisions, així com donar visibilitat al patrimoni, que avui dia roman viu a través d’aquestes rutes temàtiques.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here