L’Esmorzar de la Llàgrima obri oficialment les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent

0
1228
Imatge de l'Esmorzar de la Llàgrima

Jorge Rodríguez: “un poble que comença les seues festes honorant als qui no estan és un gran poble”

“Un poble com el nostre, que comença les festes honorant als qui ja no estan i traslladant la festa als majors a les residencies és un gran poble. Un acte com el de hui defineix molt bé la manera que té Ontinyent d’entendre les festes i el món”. Estes paraules de l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, sobre els festers difunts, suposaven un dels moments més emotius de “l’Esmorzar de la Llàgrima” acte que reunia ahir al voltant de 300 persones al Casino de la Societat de Festers per retre homenatge als festers difunts durant l’últim any.

Al seu parlament, Jorge Rodríguez destacava que l’esmorzar de la llàgrima “no ha de ser una cosa trista, sinò un moment per estar orgullosos i un motiu d’omplir de festa els carrers, perquè a aquells i aquelles que ja no estan els agradaria vorens gaudir per ells”, manifestava. L’acte va estar precedit per una missa a l’ermita de Santa Anna en sufragi pels festers difunts, on molts dels presents es van emocionar i no van poder reprimir les llàgrimes en rememorar la passió per la festa d’Ángel Sanchis, José Maria Bonet, José Roberto Galiana, Miguel Gandia, Miguel Taberner, Rafael Brotons, Rafael Guerola, Miguel Torró, Vicente Pastor, Antonio Martínez, Manuel Reina, José Luis Bodí i Vicent Gil, recordats un a un pel President de Festers, Vicent Pla.

En l’acte, acompanyat en tot moment per la música de la Societat Unió Artística Musical Ontinyent, l’Alcalde i el President de Festes van imposar insígnies als càrrecs de les festes d’enguany (capitans, ambaixadors, banderers i primers trons), repartint-se també distincions als festers que s’han fet mereixedores d’un reconeixement públic a proposta de la Junta de Festes o de les pròpies comparses, donant-se insígnies de plata a persones amb 65 anys d’edat o més i 50 com a festers.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí