‘Escena Romana Saguntum’ promocionarà a la ciutat la cultura romana el pròxim pont de novembre

0
972
Algunes activitats es faran a la Via del Pòrtic de Sagunt.

Es tracta d’una programació composta per activitats i esdeveniments relacionats amb les cultures que han viscut a la ciutat, i compta amb tallers per a públic familiar, visites temàtiques especialitzades, i gastronomia, entre d’altres

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Sagunt ha organitzat per al pròxim pont de novembre Escena Romana Saguntum, una àmplia programació d’actes per a la promoció de la ciutat. Les activitats s’han realitzat a través del Pla d’Arts Escèniques que finança Turisme Comunitat Valenciana i, en este cas, es tracta de la posada en marxa d’activitats i esdeveniments relacionats amb les cultures que han viscut a la ciutat.

En este sentit, les activitats mostraran la cultura romana en tots els seus vessants, per a la qual cosa la regidoria de Turisme presenta una àmplia programació, amb activitats per a tots els públics, tallers per a públic familiar, visites temàtiques especialitzades, i gastronomia, entre d’altres. Des de la regidoria de Turisme han assenyalat que la cultura romana ha deixat un gran llegat d’època i fets històrics, que atrauen cada any milers de turistes i visitants.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha assenyalat que «són activitats que intenten recuperar part del nostre passat romà i la nostra tradició, i a més col·laborem eixamplant la nostra cultura i fent activitats d’oci per a tota la ciutadania. Este és un mix que considerem molt interessant i que esperem consolidar en futurs anys, perquè a poc a poc generem més turisme i interés cultural d’una forma desestacionalitzada, i així aconseguir que al llarg de tot l’any puga haver-hi una indústria viable per a la ciutat que genere ocupació i riquesa».

El divendres 29 d’octubre, comencen les activitats a les 18.00 hores amb la inauguració i conferència sobre la ‘Fundación de la ciudad hasta la República (Etapa Ibérica)’ en la Via del Pòrtic. Els actes continuaran el dissabte, 30 d’octubre, a les 11.00 hores amb la visita guiada de temàtica romana, que tindrà com a punt de trobada l’Oficina de Turisme de Sagunt. A més, a les 12.00 i 13.00 hores tindran lloc els tallers de Déus Romans a la Casa dels Berenguer i a les 18.00 serà la xarrada ‘Vestimenta Civil Época Romana en la Via del Pòrtic’. Finalment, el dissabte a les 19.15 hores serà el Precatlo Ofrena dels déus, i a continuació la desfilada des de la plaça del Fòrum, Pompa Romana.

Les activitats continuaran el diumenge, 31 d’octubre, amb els tallers de legionaris i vestals a les 11.00 i 12.00 hores a la Casa dels Berenguer i a les 12.30 el taller de gastronomia romana a les 12.30 hores. A més, a les 17.30 hores en la Via del Pòrtic tindrà lloc l’itinerari cultural i degustació Arqueogastronomía Alimentació i vida quotidiana en l’àmbit públic i privat a Roma i, per a finalitzar el dia, a les 18.00 hores, la Via del Pòrtic acollirà la conferència sobre la Fundación de la ciudad. Período Imperial.

Finalment, el dilluns 1 de novembre a les 10.30 hores les activitats començaran amb la desfilada ‘Pompa Romana’, des de la plaça Cronista Chabret fins al Teatre Romà. També a les 11.00 hores tindrà lloc la visita guiada de temàtica romana, que tindrà com a punt de trobada l’Oficina de Turisme de Sagunt i, a més, a la mateixa hora en la Via del Pòrtic serà l’itinerari cultural i degustació Arqueogastronomía Alimentació i vida quotidiana en l’àmbit públic i privat a Roma. Així mateix, a les 11.30 hores tindrà lloc el taller de Gladiatura, exhibició i combats en el Teatre Romà. Finalment, a les 12.00 i 13.00 hores, la Casa dels Berenguer acollirà els tallers d’Indumentària i amulets.

Els i les interessades que tinguen algun dubte o vulguen rebre més informació poden telefonar al 96.265.58.59 o al 96.269.04.02. La reserva és obligatòria i es pot realitzar telefonant al 633.79.21.15.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí