Es presenten un total de 99 originals als Premis Literaris Ciutat de Sagunt 2019

0
1045

Els Premis Literaris Ciutat de Sagunt, organitzats pel Gabinet de Promoció del Valencià, arriben enguany a la XXII edició

El Gabinet de Promoció del Valencià organitza un any més els Premis Literaris Ciutat de Sagunt. Este esdeveniment acull enguany la XXII edició, una fita cultural dins de l’agenda municipal. El viernes 18 d’octubre ha sigut la data triada per a donar a conéixer els noms de les persones guanyadores en el Centre Cultural Mario Monreal.

De les 99 obres rebudes de tota l’àrea lingüística, un total de 25 obres opten al XVI Certamen de Teatre ‘Pepe Alba’; per al XXI Certamen de Narrativa s’han presentat 27 originals, i en el XXII Certamen ‘Jaume Bru i Vidal’ de poesia competiran 47 obres, el més veterà i el que inicià la convocatòria amb la creació del Gabinet l’any 1997.

Els diversos jurats especialistes en cada gènere estan valorant els originals individualment, i pròximament es reuniran per emetre el veredicte. El premi de narrativa serà recompensat amb 6.000 euros i la publicació de la novel·la, i els de poesia i teatre rebran 3.000 euros cadascun i també es publicaran les obres seleccionades. Els noms de les persones guanyadores d’esta edició es coneixeran la vesprada del 18 d’octubre, en el transcurs d’un acte cultural i de lliurament dels guardons.

La regidora del Gabinet de Promoció del Valencià, Maria Josep Soriano, ha assegurat que el reconeixement i la consolidació dels premis “és un fet que ens enorgulleix doblement, per un costat, perquè és la nostra contribució per prestigiar la nostra llengua, el valencià, en les seues diverses manifestacions escrites, tant en teatre, com en narrativa i poesia, i per altra banda, perquè és un esdeveniment cultural que esperem molts saguntins, on s’uneix la creació, el retrobament i l’estima per la llengua”. Soriano també ha manifestat que “com a saguntina i públic en nombroses ocasions dels Premis Literaris Ciutat de Sagunt, em complau assistir enguany com a regidora del Gabinet de Promoció del Valencià” i ha convidat la ciutadania a gaudir de la literatura en valencià.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí