Es presenta la plataforma Per Xàtiva, la candidatura impulsada per les regidores que van abandonar Compromís

0
637
Imatge de la presentació de la plataforma Per Xàtiva encapçalada per Empar Penadés

La candidatura, que estarà encapçalada per la regidora Empar Penadés, compta amb suport d’històrics militants de Compromís

El votant valencianista i progressista de Xàtiva compta amb una nova oferta a la ciutat de cara a les eleccions municipals del mes de maig. Una escisió en tota regla impulsada per la regidora Empar Penadés amb suport de les seues companyes al ple municipal, totes tres eixides de Compromís en les últimes setmanes per la divisió interna de la coalició a Xàtiva.

D’esta forma Penadés, qui va renunciar a les primàries locals després d’anunciar que optava a competir pel cap de cartell, serà la cara visible de Plataforma per Xàtiva que es va presentar este dilluns en un acte celebrat a la Casa de la Cultura i conduit per la poetessa xativina Lorena Cayuela.

A l’acte hi varen assistir gran part dels integrants de l’agrupació i molts dels seus simpatitzants que varen decidir acompanyar-los en aquest esdeveniment. També es va comptar amb la presència dels mitjans de comunicació més rellevants de Xàtiva i la comarca.

Penadés, que es va mostrar molt il·lusionada amb el projecte, declarava que Plataforma per Xàtiva «naix fruit de la voluntat i el coratge d’un grup de persones que s’estimen Xàtiva i tenen ganes de continuar treballant per la seua ciutadania». Segons les seues declaracions, la plataforma Per Xàtiva «és un grup de persones que no se senten identificades amb cap partit polític de Xàtiva i que creuen que hi ha un electorat que tampoc no s’identifica; un electorat que es queda orfe i que pot trobar en Per Xàtiva la millor alternativa de vot».

Segons la candidata, «es tracta d’un projecte nou, que a la vegada no és tan nou», d’esta forma, sense anomenar-ho directament, apuntava que el projecte entronca amb l’iniciat a principi de legislatura com a regidores de Compromís, i que encara «estan defensant i duent a terme des de l’Ajuntament i que continuaran fins a esgotar la legislatura, com totes tres han manifestat en diverses ocasions». «Vam prometre treballar per la nostra terra, la nostra llengua i el nostre país fins al darrer dia i vullguem deixar ben clar que així ho farem», ha reiterat l’actual regidora.

El que sí que és nou, afirmen des de la plataforma, «és el plantejament d’una altra manera de fer política, fora de la rigidesa d’un partit» i que, en paraules de Penadés «ha aconseguit aglutinar als que ja estàvem i a moltíssimes persones que mai no han militat en cap partit polític, però sí que han militat per Xàtiva, treballat per la nostra ciutat, des de diferents àmbits associatius, i que tenen inquietuds per la vida política, social i cultural de la ciutat».

Amb unes línies polítiques enquadrades en el progressisme, apunten que «aquest és un projecte obert a què pot adherir-se qualsevol ciutadà o ciutadana; un projecte que prima els interessos de Xàtiva per damunt de les sigues i on les persones que l’encapçalen concorren amb experiència institucional i joventut». «Em presente, ens presentem, amb la il·lusió i amb la solvència de l’experiència que m’han donat, en el meu cas, aquests 3 anys de govern», han sigut les seues paraules.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here