Es presenta la nova aplicació d’ocupació ‘Sagunto Emplea’ per ampliar les oportunitats laborals de la ciutadania

0
4404
La regidora María José Carrera i l'alcalde Darío Moreno han presentat l'aplicació.

Aqusta aplicació permet agilitar els tràmits d’inscripció en l’Agència Municipal de Col·locació de Sagunt, així com visualitzar i inscriure’s en les ofertes d’ocupació

L’Ajuntament de Sagunt, a través del departament de Promoció Econòmica, ha presentat este matí la nova APP Sagunto Emplea, que té com a objectiu ampliar les oportunitats laborals de la ciutadania del municipi. Esta aplicació permet agilitar els tràmits d’inscripció en l’Agència de Col·locació de l’Ajuntament de Sagunt, així com visualitzar i inscriure’s en les ofertes d’ocupació. En este sentit, l’aplicació permet arribar amb major facilitat a les persones demandants d’ocupació i a les empreses.

Així mateix, les persones que ja estiguen registrades en l’Agència de Col·locació de l’Ajuntament de Sagunt podran accedir a l’APP identificant-se amb el seu correu electrònic i contrasenya habituals. En els altres casos, les noves persones usuàries hauran de crear un nou compte.

La regidora de Promoció Econòmica, María José Carrera, ha assenyalat que «des del principi de la nostra legislatura les nostres actuacions sempre han pretés aproximar els servicis públics municipals a les persones i fer-los més visibles i transparents. Una qüestió de gran importància que ho és, més si cap, quan parlem d’ocupació en un moment de gran expectativa per la recuperació econòmica i per l’arribada de noves empreses al nostre municipi. Amb esta APP, que està ja disponible a la botiga virtual d’Apple i Google, estem també avançant en l’objectiu de la digitalització que ens marcàrem a l’inici de legislatura».

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno ha agraït a Promoció Econòmica el treball dut a terme i ha assenyalat que «esta App és un esforç més cap a la digitalització, un aspecte que considerem imprescindible a l’hora de facilitar l’accessibilitat a tota la ciutadania als recursos i servicis que presta l’ajuntament». A més, ha explicat que s’ha desenvolupat esta aplicació a causa de dos factors, el primer és que «existix un desajustament entre l’oferta i la demanda d’ocupació, i part del problema és que no tenim una població formada per a alguns serveis que requerixen d’unes habilitats específiques. Una part d’eixe desajustament pretén ser solucionat a través d’esta App que posa damunt de la taula quines són les necessitats de personal per part de les empreses i facilitar a les empreses que puguen comunicar-ho».

El segon factor és la formació, «sense el reciclatge necessari i la formació no arribarem a poder reduir la desocupació tant com volguérem. És una part essencial de les polítiques actives d’ocupació, eixa formació de persones treballadores i incorporació de noves habilitats perquè puguen trobar el seu lloc dins del mercat laboral. Per això l’App inclou els cursos formatius que oferim per part de l’Ajuntament, perquè tothom els conega i cada persona puga trobar un itinerari específic que s’adapte més a les seues característiques», ha destacat Moreno.

L’APP Sagunto Emplea està disponible a partir de hui a les botigues tant d’Apple en AppStore com Google Play d’Android. Tota la informació sobre esta nova aplicació està disponible en el portal d’ocupació, a través de la URL https://sagunto.portalemp.com/app-sagunto-emplea.html

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí