Es presenta la 4a edició de concerts i cinema d’estiu ‘Xàtiva a la fresca’

0
1537
El cicle es desenvoluparà entre els mesos de juny i juliol

La cita d’aquest any es celebrarà del 30 de juny al 27 de juliol amb concerts i cinema al carrer

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat aquest migdia la programació de ‘Xàtiva a la fresca’, que portarà cinema d’estiu i música al carrer entre el 30 de juny i el 27 de juliol. A la presentació han assistit el regidor de Cultura Jordi Estellés així com els presidents de les Societats Musicals de la ciutat: Andrea Mollà (Música Nova) i Jaume Solís (La Primitiva Setabense).

Els actes, que seran gratuïts fins a completar l’aforament i començaran a les 22:30 hores, es realitzaran a la Torre d’En Lloris, Annahuir, el col·legi Martínez Bellver, Plaça Sant Pere, Plaça del Raval i carrer Menor Cuesta Collar de la Paloma.

«El que va començar com una xicoteta activitat s’ha anat engrandint per portar la cultura a indrets amb poca activitat en la nostra ciutat, eixint a la fresca per reunir-nos amb altres veïns i veïnes» ha explicat el regidor de Cultura Jordi Estellés, que ha recordat l’evolució del Programa al llarg dels anys.

La primera cita d’aquesta IV edició serà aquest dissabte 30 de juny a la Torre d’En Lloris, amb un concert de la Banda Societat Musical la Primitiva Setabense, titulat ‘La Vella ràdio’, i en la que s’interpretaran diversos temes junt amb la veu d’Óscar García i la direcció de David Doménech Lluch. El divendres 6 de juliol el barri de Sant Feliu celebrarà un altre concert, en aquest cas de la Jove Orquestra de la Primitiva i al pati del col·legi Martínez Bellver que portarà per títol ‘Una nit amb Mozart’ sota la direcció de José Martínez Colomina.

El divendres 13 de juliol tindrà lloc a la Plaça Sant Pere la primera de les pel·lícules a la Fresca: la comèdia ‘Un don excepcional’, que narra la història d’un home solter que deu fer-se càrrec de la seua neboda davant la mort de la seua germana. L’altra pel·lícula visitarà la Plaça del Raval el divendres 27 de juliol, i serà ‘Señor dame paciencia’, una comèdia espanyola familiar en la que el protagonista haurà d’enfrontar-se a una sèrie de situacions.

El dissabte 14 de juliol hi haurà una doble cita. A les 20 hores a la Plaça Sant Pere es realitzarà un concert amb la xarançaina de Castelló i la Socarrà de Xàtiva, en el que serà un intercanvi entre colles de xirimiters i tabals de la Comunitat Valenciana. I a les 22:30, a Annahuir, serà el torn de la Banda Simfònica de la Societat Musical la Nova, que oferirà ‘un passeig per la tradició’. L’Orquestra de la Nova tancarà els concerts el divendres 20 de juliol al carrer Menor Cuesta Collar de la Paloma amb un concert ‘Amb aires llatins’.

El cartell d’aquesta edició és un homenatge a Rosendo, que en els anys 60 començà una nova era comercial al centre històric de Xàtiva amb un lloc ambulant de gelats per tal de refrescar als veïns i veïnes.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí