Es planta la llavor per a una mancomunitat del Camp de Morvedre i Almenara

0
2072
La reunió ha tingut lloc a Sagunt

L’ens englobaria els 16 municipis del Camp de Morvedre i la localitat d’Almenara, de la comarca de la Plana Baixa, per a la gestió de l’aigua però amb possibilitat d’ampliació de matèries

Este divendres ha tingut lloc a l’Ajuntament de Sagunt la primera reunió de la comissió promotora d’una mancomunitat que formaran, segons les previsions, els 16 municipis del Camp de Morvedre i Almenara, localitat castellonenca de la comarca de la Plana Baixa.

A la fi de mes, segons confirma l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, s’ha convocat una segona reunió i una assemblea a la qual s’espera assistisquen els components de les corporacions municipals dels 17 municipis. Encara que al principi, es preveu que la mancomunitat s’ocupe de la gestió de l’aigua procedent de la concessió del metre cúbic per segon aprovada en els anys huitanta, es planteja que en un futur puga gestionar assumptes relacionats amb el turisme i l’ocupació en l’àmbit comarcal.

L’alcalde de Sagunt ha explicat que “és un tema en el qual estàvem treballant des de feia temps perquè en estos moments la gestió del metre cúbic es fa a través d’un consorci, però ja observem que no era la millor forma de gestió. Llavors plantegem la transformació del consorci en una mancomunitat, però de manera paral·lela s’ha gestionat una llei de mancomunitats per part de les Corts Valencianes que ja està en vigor i que per tant ens marca el camí”.

En relació als següents passos ha afegit que: “anirem molt de pressa perquè s’ha de finalitzar el procediment i la constitució de la mancomunitat abans que acabe la legislatura i després de la reunió ja hem convocat el dia 28 de gener per a una segona reunió de la comissió i una assemblea a la qual assistiran tots els regidors i regidores de tots els municipis de la comarca. I amb això, jo crec que hem fet un pas molt important, en primer lloc per a gestionar l’aigua del metre cúbic, però també pensant que hi ha en estos moments moltes línies d’actuació que s’han de promoure a través de mancomunitats, en matèria de turisme o en matèria d’ocupació, i en eixe sentit en estos pròxims mesos intentarem resoldre la constitució de la mancomunitat i veure també quins són els seus objectius”.​

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí