Es mantenen 15 carreteres tallades per la neu amb especial incidència a la Vall d’Albaida

0
1076
Neu nit
Esta nit es mantindran carreteres tallades

La Conselleria de Governació ha decretat nivell d’Emergència Situació 1 per neu a la Vall d’Albaida, situació que es reflexa amb el fet de que s’han tallat nombroses carreteres que comuniquen la comarca amb l’exterior, a més a més d’altres entre la Costera i la Canal de Navarrés.

Així s’ha tornat a interropre la circulació a la N-340 al seu pas pel Port d’Albaida, la CV-81 entre Ontinyent i Bocairent i la CV-794 entre Bocairent i la Mariola, la CV-589 a Moixent, la CV-590 en Navaló, la CV-590 entre Aiora i Rotglà i Corberà, la CV-615 entre Albaida i Castelló de Rugat, la CV-651 entre Moixent i Aielo de Malferit, la CV-652 entre Moixent i Fontanars dels Alforins, la CV-655 entre Fontanars dels Alforins i el Pou Clar, la CV-656 entre Fontanars dels Alforins i l’A-31, la CV-657 entre Fontanars dels Alforins i Beneixama, la CV-665 entre Ontinyent i la CV-651, la CV-700 entre Bocairent i el Verger, la CV-705 entre Muro i Castelló de Rugat, i la CV-794 entre Bocairent i Alcoi.

A més a més hi ha dificultats de trànsit a la A-35 a la Font de la Figuera on es recomana circular amb cadenes, i també es demana precaució a la CV-40 a l’Olleria.

Les volves han estat caiguent des de les 7h d’este matí i a Bocairent han arribat a nivells de prop dels 50 cm de gruix. També ha nevat a la localitat de Fontanars dels Alforins i a la resta del territori de la Vall, la Costera i la Canal de Navarrés ha nevat amb importància a les cotes més altes com les localitats de l’ombria del Benicadell o a la pedania de Navaló a Énguera.

A causa del temporal de neu els xiquets no han assistit a classe a diferents localitats de la Vall d’Albaida. Així la situació ha afectat als 475 alumnes del CEIP Lluis Vivies i als 240 de l’IES Bocairent a esta localitat, als 235 del CEIP Comte Salvatierra de Fontanars dels Alforins, i als 283 del CEIP Verge de Remei 1 als 240 de l’IES Sanchis Guarner, fent un total així de 1.573 alumnes que no han pogut anar a l’escola o a l’institut.

Comarcàlia vol conéixer com s’ha viscut esta primera nevada a les comarques i demanem que els nostres lectors ens envien imatges seues i les col·locarem a la nostra web. Podeu enviar les fotos al correu: comarcalia@gmail.com.

La Conselleria de Governació, a través del Centre de Coordinació d’Emergències, ha establit l’Emergència 0 per nevades a la Vall d’Albaida i s’han mobilitzat diversos recursos per a la neteja de la carretera.

Així també s’han donat consells per a la carretera on es recomana no viatar a les zones afectades si no és imprescindible, o circular per rutes principals moderant la velocitat; si s’ha de transitar per ports de muntanya, assegurar-se abans de l’estat de la circulació; si s’ha de fer un viatge per estes zones s’ha de dur una rasqueta, cadenes, llanterna i roba d’abric així com aliments calòrics (xocolate, fruits secs etc.); s’ha de dur dipòsit ple; en les primeres hores del matí amb baixes de temperatura es poden formar capes de gel i mantenir-se durant hores a zones de ombra, per la qual cosa cal retardar l’eixida unes hores i extremar la precaució donat el perill de la conducció.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here