ERO de la meitat de la plantilla de l’empresa d’ Albaida Reig Martí, ‘el rey de las camas’ en els 90

0
4768
Imatge d'una protesta dels treballadors de Reig Martí a Albaida

L’empresa tèxtil d’ Albaida Reig Martí ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació que deixarà fora a 55 dels seus 110 treballadors

L’empresa de roba de llar Reig Martí, situada a Albaida, ha presentat un ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació) que afecta a 55 dels seus 110 treballadors, és a dir, la meitat de la seua plantilla.

La mesura es produeix, segons informa CCOO, després de tres anys de deutes acumulats, amb successius impagaments de salaris i mobilitzacions constants. Així la direcció ha presentat ara un expedient de regulació, acompanyat de concurs voluntari de creditors.

Paral·lelament a les accions de protesta, que han sigut secundades majoritàriament per la plantilla, l’empresa ha anat compareixent a diverses demandes per salaris deguts, presentades per afiliats i afiliades a CCOO d’indústria, que ha propiciat la posada al dia dels seus deutes salarials en els actes de conciliació.

Reig Martí, en funcionament des de 1951, va aconseguir la seua màxima esplendor en els anys 90, encastellada en una ambiciosa campanya publicitària protagonitzada per l’actor Lorenzo Lamas i el recordat lema «el rei de las camas», que va situar l’empresa en les màximes quotes d’ocupació, arribant a comptar amb mes de 250 persones. «La deriva de la producció, a tercers països, afegida a la falta d’estratègia empresarial, en un sector, i en una comarca assotada per la crisi, i el dúmping, ha portat a l’empresa a una situació -segons el parer de CCOO- insostenible».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí