Una enquesta sobre intenció de vot en Xàtiva mostra el canvi d’un sol regidor sobre els resultats de 2015

0
2702
El PSOE tornaria a guanyar les eleccions de Xàtiva, segons l'enquesta

Es calcarien els resultats excepte un regidor que perdria Compromís i que recuperaria el PP; el govern progressista mantindria una ampla majoria

Els estudiants de l’IES Josep Ribera de Xàtiva han realitzat una enquesta sobre intenció de vot per a unes eleccions municipals i gairebé es calquen els resultats de 2015. Així la majoria de formacions conservarien els seus actuals regidors: PSPV 7, EUPV 5 i Ciudadanos 1; l’única variació seria el regidor que perdria Compromís, que es quedaria en 2, i que recuperaria el PP, que seria la segona força més votada, superant a Esquerra Unida.

Des dels realitzadors no obstant explique que este ball de regidors «no significa que els votants que puga haver perdut Compromís hagen passat a votar al PP. Més bé sembla que el regidor que guanyaria el PP seria a costa de votants de Ciudadanos i que els votants que perdria Compromís es repartirien entre PSOE i EU».

Roger Cerdà és el polític millor valorat de Xàtiva

Pel que fa a la valoració de portaveus la major representació en regidors aniria acompanyada amb la millor valoració de líders, excepte en el cas del PP que té a la portaveu pitjor valorada; també destacaria que aproven tots els portaveus dels partits del govern, mentre que suspenen els dos de l’oposició. Així els resultats són Roger Cerdà (PSPV) 6,1; Miquel Lorente (EU) 5,5; Cristina Suñer (Compromís) 5,2; Juan Giner (C’s) 4,7; y María José Pla (PP) 4,6.

A més a més l’enquesta també demana als preguntats que valoren el posicionament ideològic entre dreta i esquerra, amb una destacada adscripció al ‘centre’. Així en un posicionament de l’1 (extrema esquerra) a 5 (centre-esquerra) i de 6 (centre-dreta) a 10 (extrema dreta), els xativins s’atribueixen un 4,7, sent el 5 la qualificiació més escollida entre tots els enquestats.

Altres temes

L’enquesta de l’IES Josep de Ribera també s’han preguntat per altres qüestions i valoracions. Així la puntuació que es fa a la tasca de govern poc, encara que manté l’aprovat, passant de del 6,3 al 5,9.

En les que actualment destacarien com els principals temes en l’equador de la legislatura es va preguntar sobre si s’està a favor o no del Museu d’Art Modern del Montsant que una empresa privada proposa a la costa del Castell. Els xativins es mostre dividits amb un 47% a favor i un 53% en contra.

Pel que fa a la prohibició d’aparcament a la plaça del mercat el posicionament ha estat molt més clar, amb un 64% de gent a favor i un 36% en contra. A més a més cal destacar que entre els posicionaments ideològics dels enquestats en votants de tots els partits es mostren majoritàriament favorables.

La iniciativa novedosa dels pressupostos participatius es considera positiva per un 70% dels enquestats, i negativa per un 30%. Per partits polítics tots aproven àmpliament la iniciativa, però curiosament els més partidaris són els de Ciudadanos.

Des dels realitzadors de l’enquesta es destaca que les preguntes es van fer el 12 de maig, en plenes primàries del PSOE, unes primàries «molt polaritzades respecte de l’eix dreta-esquerra». Per la qual cosa afirmen que «això explicaria una participació prevista massa elevada (més del 75%), i una certa alegria a l’hora de fer palesa l’opció ideològica».

La fitxa tècnica de l’enquesta mostra unes dades de 404 enquestes-entrevista personal i viària, estes s’han distribuït en els cinc districtes corresponents a la ciutat exceptuant les pedanies. A més a més es considera que la fiabilitat és del 95% i el marge d’error de ±5,5%.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí