Énguera substituirà tot l’enllumenat municipal amb ajuda de la Diputació

0
1677
Es canviarà mig miler de lluminàries de la localitat

En total se substituiràn 536 lluminàries amb una subvenció de 60.000 euros de Diputació del total de 97.000 euros que costarà la actuació

La Diputació de València ha destinat 60.000 euros a la millora de la instal·lació d’enllumenat públic a Énguera, a causa del pèssim estat en què es trobava gran part del sistema d’il·luminació, la qual cosa ha donat lloc a reiterades queixes per part dels veïns al llarg d’aquests últims anys. Per a solucionar el problema, l’Ajuntament d’Énguera ha invertit un total de 97.000 euros, dels quals 60.000 corresponen a una subvenció de la Diputació per a la millora i substitució de l’enllumenat públic, segons ha informat el propi alcalde, Oscar Martínez.

Els treballs de substitució de les lluminàries van començar el passat 15 de desembre i en l’actualitat s’ha canviat més del 70% de l’enllumenat. “A dia d’avui hi ha certificades 386 substitucions d’un total de 536 que s’han de substituir”, ha declarat Gonzalo Almela, secretari de l’alcalde d’Énguera.

Els canvis es reparteixen per tota la població, amb especial incidència en les zones del casc antic. Aquesta substitució del sistema d’enllumenat s’està duent a terme en 69 carrers del municipi i consisteix en el canvi de l’enllumenat deficitari per 458 mòduls retrofit led amb potències d’entre 35W i 50W, i 63 unitats més d’entre 60 i 80W. Així mateix, com a millora, s’han adquirit 15 retrofits led addicionals.

La vida útil de les noves lluminàries instal·lades, garantida així per la pròpia empresa adjudicatària en l’oferta presentada, ascendeix a un total de 9 anys. “Des del consistori esperem i desitgem que les noves lluminàries instal·lades sobrevisquen als 3 o 4 escassos anys que han durat les que ara se substitueixen, instal·lació valorada en el seu moment en més de 230.000 euros”, han declarat membres de l’equip de govern.
“Els veïns de la localitat han fet arribar al consistori la seua satisfacció pel notable canvi experimentat amb la substitució de les lluminàries en qüestió, fent extensiu el seu agraïment a la Diputació de València pel seu suport econòmic perquè aquest projecte es duga a terme”, han explicat des de l’equip de govern. Les obres, que tenen previst acabar en les pròximes setmanes, tractaran d’esmenar l’absència d’il·luminació dels carrers d’Énguera, amb l’objectiu de proporcionar-los als veïns de la zona el servei bàsic d’enllumenat i millorar la seguretat vial, així com donar resposta a una de les demandes més recurrents quant a la falta de llum en el municipi.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí