Énguera recuperarà la vereda històrica que comunica esta localitat amb la de Vallada

0
727
pou Énguera
Un dels pous adjacents a la senda

La localitat d’Énguera recuperarà l’antiga vereda que comunica la capital de la Canal de Navarrés amb Vallada creuant la Serra de la Plana, un dels camins per ramats més antics que es coneixen a la població.

La senda que en l’actualitat comença a l’entorn de la piscina municipal discorre per un lateral de la Vall d’Énguera i al seu recorregut es poden observar diferents vestigis de la riquesa patrimonial d’este municipi, com són dos pous dels segles XII-XIII o restes de diferents ponts, alguns dels quals apareixen hui per sota del nivell del ferm.

Este es dirigeix pels aljubs fins el pou de ‘Benacancil’ travessant camps de cultiu i barrancs, zoes que encara hui es conserven com a testimonis de la combinació d’àrees de cultius i restes de zones de pinar i carrascars que cobrien antigament estos barrancs, des d’ahí es dirigeix al pou de ‘Benamil’ des d’on va cap antigues alqueries conegudes com Lloruz i San Jorge. Des d’esta última i per la carrerada, pren el camí de la ‘Iguela’ i senda del ‘Ral’ tornant a Énguera, després de recòrrer 9 quilòmetres.

Segons Santiago Arévalo, alcalde d’Énguera, al marge de l’aprofitament turístic, amb el projecte es reduirà el perill per als vianants que ara per ara caminen per la carretera CV-590 que és molt transitada, així el batlle afirma que amb la senda es facilitarà el passeig als veïns.

“Actualment s’està procedint a la neteja de marges, a recuperar trams pels quals era ja impossible passar i a millorar l’entorn dels recursos patrimonials així com a la seua senyalització i col·locació de plafons informatius” segons Arévalo.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here