Enfrontament entre el PP de Diputació i l’Ajuntament d’ Ontinyent per la gestió dels rebuts dels residus

0
1151
Mari Carmen Contelles (PP) y Jorge Rodríguez (PSPV)

El PP acusa a Rodríguez de retardar sols el cobrament del rebut a Ontinyent i des de l’ajuntament recorden que el conveni estava caducat

El Grup Popular de la Diputació de València ha reclamat al President de l’ens provincial i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicacions públiques sobre la informació publicada sobre el presumpte tracte de favor en el cobrament per part de la Diputació dels rebuts de residus d’ Ontinyent.

Per a la portaveu popular, Mari Carmen Contelles, “el president de la Diputació ha d’explicar per què es va retardar únicament el cobrament dels rebuts del seu municipi i qui va donar l’ordre que es fera. Estem davant uns fets greus amb conseqüències econòmiques per al Consorci de Residus que impliquen directament a Jorge Rodríguez com a alcalde d’aquesta localitat i com a president de la Diputació.”

D’altra banda, reclamem als seus socis de govern de Compromís, EU i València en Comú que es pronuncien «sobre si avalen aquestes formes de gestionar la Diputació, anteposant els interessos personals a les necessitats de tots els veïns de la província de València».

Contestació des d’ Ontinyent

Des del govern municipal d’ Ontinyent s’ha afirmat que «es va suspendre el cobrament del rebut del fem només a Ontinyent perquè va ser l’únic municipi que va recórrer que s’estava cobrant els rebuts per part de la Diputació amb un conveni amb el COR caducat des de 2015. Quan es va renovar, a novembre, es va cobrar el rebut».

Així concreten que, en termes comptables, el fet d’haver-se retardat el cobrament del rebut fins a finals de gener de 2016 el Consorci de Residus (COR) va tancar provisionalment l’exercici de 2016 sense haver-se cobrat la totalitat dels ingresos previstos. No obstant afegeixen que este mes de març és quan es farà el tancament definitiu de 2016 incloent-hi ja els rebuts d’ Ontinyent.

Des d’ Ontinyent li fan la volta al cas i afirmen que «igual caldria preguntar-se per què la resta de municipis permetien que se’ls cobrara el rebut de 2015 i 2016 amb un conveni caducat».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí