En llibertat els set detinguts, entre ells una exregidora del PP de Sagunt, per irregularitats en la gestió de l’aigua

0
1150
Ajuntament de Sagunt

Els set detinguts, en llibertat sense mesures cautelars, estan investigats per prevaricació, malversació i falsedat documental

La exregidora del PP, María Teresa Peris, responsable en el seu moment de l’àrea de Contractació, i el que fora interventor de la corporació saguntina, són dos dels set detinguts en el marc d’una de les peces separades de l’anomenada Operació Flotador que afecta a l’Ajuntament de Sagunt. Tant aquests dos arrestats com els altres cinc van ser posats aquest dimarts en llibertat sense mesures cautelars.

A més d’aquestes dues persones, van ser detinguts un regidor -la identitat del qual es desconeix-; el exdirector general d’Aigües de València, Francisco Zorrilla; dos enginyers; i el director de l’entitat bancària en la qual es van dipositar els diners del cànon de l’aigua en el seu moment. Precisament, els arrestos es van produir a Sagunt (1), València (3), Bétera (1), Lleida (1) i Archena (1).

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Sagunt decretava aquest dimarts la llibertat provisional dels detinguts en una causa que els investiga per delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental. La mesura de la llibertat es prenia d’acord amb el criteri de la Fiscalia, al no apreciar risc de fugida, ja que tenen domicili conegut i compten amb arrelament familiar.

La investigació xifra provisionalment en 24 milions d’euros el possible perjudici generat a les arques públiques municipals després de la constitució, en 2009, d’Aigües de Sagunt SA, una empresa d’economia mixta dedicada a la gestió integral del subministrament d’aigua en la localitat, en la qual l’Ajuntament té el 51% del capital social i l’empresa privada Aigües de València SA va resultar adjudicatària del 49%.

Aquestes diligències constitueixen una peça separada de l’anomenada Operació Flotador, que es va iniciar a l’agost de 2015 per delictes de suborn i prevaricació a partir d’una denúncia interposada per la Fiscalia de València després de les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes.

En la causa principal estan sent investigades dotze persones físiques, regidors i exconcejales de Sagunt, i sis persones jurídiques, pel presumpte fraccionament de contractes a favor de diferents empreses.

A més, en una altra de les peces separades ja han sigut encausats i estan pendents de judici l’excap del Departament del Servei de la Inspecció Tècnica d’Activitats de l’Ajuntament de Sagunt, Francisco Crispín, (que havia sigut alcalde abans i va ocupar amb posterioritat el càrrec de regidor) i quatre tècnics d’aqueix àrea per l’ús irregular d’una partida econòmica destinada a la renovació d’uniformes oficials.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí