Detectades dues empreses a la Vall d’Albaida amb cap treballador donat d’alta en la Seguretat Social

0
1102
Les inspeccions a la Vall d'Albaida s'han fet sobre tot al sector tèxtil

Inspecció de Treball ha detectat una trentena d’infraccions fonamentalment a empreses del sector tèxtil de la Vall d’Albaida

Un total de 17 empreses principalment de la Vall d’Albaida, i fonamentalment del sector tèxtil, han sigut objecte d’una acció d’Inspecció de Treball en l’última setmana, i en les quals s’han detectat una trentena infraccions contra l’ocupació irregular. D’aquestes infraccions s’ha destacat que es van localitzar dues empreses que no tenien a ninún treballador de la seua plantilla donat d’alta en la Seguretat Social.

Després de la detecció d’aquests dos casos s’ha informat des de la Delegació del Govern que s’han alçat actes d’infracció en matèria de Seguretat Social, així com que es procedirà a informar al Ministeri Fiscal de la possible existència d’un delicte tipificat en l’article 311.2 del Codi Penal.

El delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha destacat que “en una de les actuacions s’ha procedit a paralitzar l’activitat davant les greus deficiències de seguretat i salut detectades en el centre”.

Els tipus d’infraccions detectades en aquesta operació 29 han sigut en matèria de Seguretat Social (26 faltes d’alta i 3 per donar ocupació a perceptors de prestacions per desocupació), una infracció en matèria d’estrangeria (estranger sense permís de treball); a més de diverses infraccions en matèria de prevenció de riscos laborals.

Totes aquestes infraccions donaran lloc a l’inici de procediment sancionador en via administrativa, mitjançant l’extensió de les actes d’infracció corresponents.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here