Empreses de la Vall d’Albaida lideren la iniciativa per fabricar 6 milions de mascaretes sanitàries homologades

0
1499
Prototip de la mascareta que fabriquen les empreses valencianes

Amb un ritme de 25.000 unitats diàries per empresa es pretén proveir al personal sanitari que lluita contra la pandèmia del coronavirus

Cinc empreses valencianes, tres d’elles d’Agullent, Bocairent i Ontinyent, formen part de la iniciativa impulsada entre la Conselleria d’Economia l’associació empresarial Ateval i l’Institut Tecnològic Tèxtil Aitex per tal de fabricar 6 milions de mascaretes homologades per a proveir al personal sanitari en la crisi del COVID-19.

La proposta s’inicia amb les marques Marie Claire, Cotoblau, Funcotex, Rapife i Euromoda a les quals gradualment s’aniran incorporant més signatures, i que estan fabricant les màscares gràcies a l’adaptació de les seues maquinàries i els seus processos de producció a la situació actual. El ritme de producció se situarà en unes 25.000 màscares diàries per empresa, és a dir, al voltant de 125.000 màscares eixiran de les fàbriques valencianes cada dia.

La confecció d’aquesta mena de material sanitari es podrà realitzar ja que recentment Aitex ha obtingut l’homologació dels teixits i materials perquè les empreses valencianes que s’han oferit a fabricar màscares per la situació de crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus puguen fer-ho.

En concret, els assajos realitzats per Aitex en el material de les màscares s’han centrat en tres paràmetres: determinació in vitro de l’eficàcia de la filtració bacteriana (BFE), la respirabilidad (pressió diferencial) i la pressió de la resistència a les esquitxades. El prototip de les màscares està conformat en la seua part exterior per dues capes 100% polipropilè hidròfob (44g/m²), en la part intermèdia dues capes de poliester en un 80% i viscosa en un 20% (40/gm²), i en la part interior una capa de 100% poli propilé hidròfob (20g/m²).

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El Teatre Romà de Sagunt acull el primer acte presencial de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu complint amb les mesures sanitàries

En aquest projecte de fabricació a gran escala, dues empreses de la Comunitat Valenciana amb seu a Cocentaina i Ontinyent han confeccionat la tela per a l’elaboració de les màscares quirúrgiques.

Per part seua, l’Associació Ateval està col·laborant en la confecció de màscares proporcionant i facilitant empreses que complisquen determinades condicions higièniques (és necessari que les signatures tèxtils compten amb sala blanca per a la fabricar).

Es destaca la importància de la iniciativa ja que no qualsevol empresa pot confeccionar material sanitari, ja que per a poder fer-ho es necessita una Llicència Prèvia de Funcionament que atorga l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), d’acord amb el Reial Decret 1591/2009, de 16 d’octubre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here