Els empresaris de la Vall d’Albaida analitzen els factors de l’absentisme laboral a la comarca

0
1147
La trobada empresarial va tindre lloc a l'Olleria

L’absentisme per accidents de treball i malaltia professional augmenta respecte al 2016 en la comarca, mentre que la dada per contingència comuna ha descendit

L’absentisme laboral per accidents de treball i malaltia profestional s’ha situat en el 0,49% en la comarca de la Vall d’Albaida en aquest 2017, patint un repunt respecte a l’exercici anterior. La mútua Umivale ha atès 1.273 treballadors en el que portem d’any, una xifra lleugerament inferior al 2016. Per contra, la dada d’absentisme laboral per contingència comuna ha sigut inferior al període anterior, descendint un 1,9%.

Són xifres posades en relleu per Francisco Reig, Director de Zona de umivale de la província de València, en una trobada que ha mantingut a l’Olleria amb empresaris de la zona i al que també ha assistit la directora territorial de umivale a Ontinyent, Mercedes Silvestre.

Reig ha alertat que “amb l’eixida de la crisi s’està tornant a disparar l’absentisme laboral i necessitem fer un esforç major per part de tots -mútues, empreses i governants- per a revertir aquesta tendència”. “Des d’Umivale estem posant tota la nostra obstinació per a frenar la dada però necessitem el suport de la societat”, ha remarcat.

El responsable provincial de Umivale els ha proposat diferents tècniques per a convertir la gestió de l’absentisme en una oportunitat de millora i ha destacat com el treball conjunt de mútua i empresa pot fer revertir aquestes dades. A més ha posat l’accent principalment en els beneficis que suposa per a les empreses ser actius en la cura de la salut laboral dels seus empleats.

Durant la reunió, en la qual han col·laborat COEVAL (Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida) juntament amb el Ajuntament de l’Olleria l’Alcalde del qual Julià Engo va participar en la mateixa s’ha presentat el cas pràctic de reducció d’absentisme de l’empresa Indústria Mecànica Valenciana S.A de la mà de la seua directora de Recursos Humans, Georgina Martínez.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here